“De tijd is mijn grootste vijand”

rom

Mallorca 2003: Fred Rompelberg en zijn vrouw Tiny (Foto: © Allard van Gent)

Wanneer eindigt de komkommertijd? Volgens Wikipedia moeten we onder de komkommertijd de hele maand augustus verstaan, „als er veel komkommers zijn en de handel over het algemeen niet zeer levendig is:“

Dan ben ik gerustgesteld en schrijf ik verder over een berichtje dat ik zojuist op de website van NRC las. Het gaat over de Engelsman Tom Donhou, die zelf fietsen bouwt en dan wil zien hoe hard je met een fiets achter een auto aan kunt rijden. Zijn record is 160 km/uur. Op dat moment ging er bij mij een belletje rinkelen.

“Dat is tocht niets”, dacht ik en in mijn herinnering zag ik weer het interview voor me dat ik tien jaar geleden had met Fred Rompelberg, de wielrenner die nog steeds het absolute wereldsnelheidsrecord fietsen met 268 km/uur op zijn naam heeft staan. Zijn naam duikt dan ook terecht in het NRC-bericht op.

Fred Rompelberg is een perfectionist, iemand die de puntjes op de i zet én iemand die altijd in beweging is. Ik weet nog hoe ik destijds met vrees zijn reactie op mijn artikel afwachtte. Ik achtte hem in staat om mij te dwingen alle exemplaren met het interview te vernietigen of om in een volgende uitgave een pagina vol met rectificaties af te drukken.

Het tegendeel was waar. Hij was door veel journalisten geïnterviewd, vertelde hij, maar mijn artikel vond hij beter dan alle andere artikelen die hij ooit over zichzelf had gelezen. Ik had hem precies zo beschreven zoals hij was. Natuurlijk is dat altijd prettig om te horen, zeker van zo’n man. Ik ga het artikel met de titel “De tijd is mijn grootste vijand” hier niet neerzetten, want het staat al op een ander blog van mij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.