Ballen draaien

Blog Allard van Gent

meatZondagavond 18.55 uur. Ik kruid het gehakt met wat peper, zout, paprikapoeder  en – een geheime tip – een vleugje kerriepoeder.  Pats, daar liggen eiwit en dooier gebroederlijk bij elkaar in een schaaltje. Uit de radio in de keuken schallen “de hits van je leven”, gepresenteerd door de lokale omroep van dit Gelderse dorp. Vóór het kneden eerst goed handen wassen. Vastberaden kneed ik met beide handen het koude gehakt, het  ei en het paneermeel. De eerste bal ligt al op de schaal als op de radio “Kerken onderweg” begint.  Hemeltje, wat  te doen?

De ballen moeten gekneed, want de gasten hebben honger. Een zweverige radiostem vertelt me dat we gaan luisteren naar een psalm. En daar zet het vrouwenkoor al in. Ik ben net met mijn tweede bal begonnen. Voorzichtig probeer ik met mijn lippen de  volumeknop naar links te draaien, maar het lukt niet. De radio kiept nu van de koelkast…

View original post 203 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.