De man met het petje

Vandaag keek ik in een etalageruit en zag een man met een petje. “Dat stukje kan wel herblogd worden”, dacht ik op dat moment en bij thuiskomst deed ik mijn petje af en schreef dit stukje bij “De man met het petje”.

Blog Allard van Gent

Twaalf jaar was ik en ik woonde in het bosrijke Doorn, in een eenvoudig straatje met links en rechts rijtjeshuizen. Vrijwel dagelijks liep er een man bij ons door de straat. Het was een oudere man van Marokkaanse afkomst. Hij droeg altijd een lange, beige regenjas én, dat was wel opmerkelijk, hij beschikte over slechts één arm. “Maar hij is wel heel vriendelijk hoor’. Dat zei mijn moeder een keer toen zij en ik naar buiten keken en zagen hoe de man door onze straat liep. Voor de rest was er niets bijzonders aan. Hij liep naar alle waarschijnlijk ergens heen en kwam naar ik aanneem ook ergens vandaan. Zo gaat dat met mensen die wandelen. Het beeld van de eenarmige vriendelijke man schoot mij te binnen toen ik vanmiddag zelf over straat liep. Niet in Doorn maar in een ander dorpje met eveneens links en rechts rijtjeshuizen. Het is…

View original post 189 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.