Drie nieuwe Michelinsterren in Berlijn

Vandaag presenteerde Michelin de Duitse restaurantgids voor 2018. In Berlijn verloor restaurant Les Solistes by Piere Gagnaire zijn Michelinster om de doodeenvoudige reden dat het restaurant niet meer bestaat. De Vlaamse sterrenkok Roel Lintermans werkt nu als keukenchef in het fameuze Grill Royal aan de Friedrichstrasse.

De andere restaurants met één Michelinster behielden hun ster (5-cinco by Paco Pérez, Bandol sur Mer, Bieberbau, einsunternull, Frühsammers Restaurant, Hugos, Markus Semmler, Nobelhart & Schmutzig, Pauly Saal, Richard en SKYKITCHEN).

Nieuwkomers
Drie Berlijnse restaurants kregen vandaag voor de eerste keer een Michelinster. Eén van de drie gelukkigen is het bekende vegetarische restaurant Cookies Cream in de Behrenstraße (Mitte). Het begin dit jaar geopende restaurant Golvet aan de Potsdamer Straße heeft nu al een Michelinster te pakken en tenslotte ontving restaurant tulus lotrek in Kreuzberg vandaag als derde Berlijnse restaurant de eerste Michelinster.

Topliga
De Berlijnse tweesterrenrestaurants FACIL, Fischers Fritz, Horváth, Lorenz Adlon Esszimmer, reinstoff, Rutz en Tim Raue behielden hun twee sterren. Vooralsnog telt Berlijn geen driesterrenrestaurants.

Record
De nieuwe Michelingids telt maar liefst 250 restaurants met één ster. Dat is een nieuw record. Van dit aantal behaalde 29 restaurants de Michelinster voor de eerste keer. Hierdoor steeg het aantal restaurants met één of meer sterren tot boven de 300. Dat betekende dat er vandaag geschiedenis werd  geschreven, want nooit eerder bevatte de Duitse Michelingids meer dan 300 sterrenrestaurants.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.