DJ Hardwell zorgt voor opperbeste stemming op Mallorca

Dit artikel verscheen op 15 augustus 2006 in nummer 58 van Mallorca Vandaag

DJHardwellfoto

DJ Hardwell ontving vorig jaar de Dutch Urban Award voor zijn Bubbling Beats Party Concept

De vraag ‘wie draaien er dit jaar op Mallorca’ wordt jaarlijks op vrijwel alle Mallorca-websites gesteld. In het uitgaansleven speelt de dj een steeds belangrijkere rol. De mensen willen weten wie er voor de muziek zorgt. Dit jaar trok de Nederlandse dj Hardwell de nodige bezoekers naar discotheek Beach Club in El Arenal en Sound Republic in Cala d’Or. Ook op het Spaanse vasteland heeft hij ondertussen zijn naam gevestigd.

In april 2006 verscheen in dagblad BN De Stem (Dagblad voor westelijk Noord Brabant en Zeeland) een informatief artikel over de getalenteerde Robbert van de Corput alias DJ Hardwell. Hier stond vermeld dat hij op z’n achtste al keyboard speelde, op z’n tiende verslingerd raakte aan computermuziek en op z’n twaalfde experimenteerde met ‘dance’ of beter gezegd ‘bubbling’. Al op zijn veertiende krijgt hij een contract aangeboden van de platenbaas van Digidance. Kort daarna verschijnt de eerste dubbel cd Bubbling Beats Vol 1.

DJ Hardwell was een van de eerste die van commerciële club hits Bubbling remixes maakte. Zijn remix van Without Me (drunken monkey versie) werd enorm populair. De Klubbheads registreerden dit succes en zo kwam hij via Radio 538 bij Digidance terecht.

In 2003 maakte hij een remix van de zomerhit Summerjam en scoorde wereldwijd hoge ogen. Ondertussen produceerde hij Bubbling Beats Vol. 2, 3, 4 en 5, wat ertoe leidde dat hij voor zijn Bubbling Beats Party Concept in april 2005 de Dutch Urban Award voor beste party ontving. Andere Dutch Urban Awards gingen dat jaar o.a.  naar Ali B. en Lange Frans voor de beste live acts en naar Baas B voor de categorie beste single.

Dj Hardwell treedt in Nederland op in grote clubs zoals de Hollywood Music Hall, The Powerzone, Melkweg, Time Out en Bob Saloon. Vorig jaar maakte hij voor het eerst kennis met Mallorca. ‘Het was de eerste keer dat ik op Mallorca was’, vertelt hij. Zijn eerste Mallorca optredens vonden plaats in discotheek Sound Republic in Cala d’Or. ‘Dit jaar kwam daar voor het eerst ook discotheek MTV Beach House in El Arenal bij’, vertelt DJ Hardwell, die ook nog in Salou en Lloret de Mar zijn eigen partyavonden verzorgt. DJ Hardwell: ‘Ik heb een vast schema. Bijvoorbeeld op een zondag in Salou, op maandag in Lloret de Mar, dinsdag in El Arenal en woensdag in Cala d’Or.’

Is er een verschil tussen een optreden in Cala d’Or en een optreden in El Arenal? DJ Hardwell vertelt dat er een groot verschil in publiek is. In Arenal bestaat het publiek vooral uit Duitsers en Spanjaarden. ‘En in Cala d’Or zijn het hoofdzakelijk Engelsen die op mijn muziek afkomen.’ Het leuke vindt hij dat bijvoorbeeld in Cala d’Or het publiek speciaal voor hem komt. In Nederland is dat niet altijd vanzelfsprekend. Je hebt daar mensen die uitgaan en bepaalde muziek uitzoeken en mensen die uitgaan om het uitgaan.

‘…als DJ Hardwell iets doet, dan wil hij het ook meteen goed doen.’

Vorig jaar werd DJ Hardwell in een volle Club Sound Republic door 3.000 feestende mensen op handen gedragen. Op het moment dat de lokale DJ aankondigde dat DJ Hardwell over 10 minuten begint, gilden de feestgangers het uit. Het zijn juist dat soort avonden waarvan hij ook zelf zegt ‘dan weet je ook waar je het voor doet’. Bovendien ziet hij het als een voordeel dat hij wekelijks in Cala d’Or optreedt, zodat hij ook iets kan opbouwen. De goede sfeer én de erkenning van het publiek geven hem extra energie en dat leidt vaak tot geweldige partyavonden.

DJ Hardwell  is deze zomer dus veel onderweg. Ik vraag hem of hij eigenlijk wel tijd heeft om eens lekker uitgebreid op het strand te liggen en niets te doen. Hij werkt immers ’s nachts. ‘Nou, niet echt. Naast dj ben ik ook producer en dus bezig met produceren. Als ik een hele goede avond achter de rug heb, dan inspireert dat vaak weer tot iets nieuws en dat werk ik dan uit. De omgeving bepaalt veel’, laat het sympathieke Brabantse dj-talent weten. Op 17 augustus is officieel zijn laatste optreden in de Sound Republic in Cala d’Or, maar DJ Hardwell vertelt me dat er zeker nog wat optredens daarna zullen volgen.

DJ Hardwell is momenteel ‘hot’ zoals dat heet. Het uit Azië afkomstige kledinglabel Super Lovers aarzelde dan ook niet om DJ Hardwell een contract aan te bieden. De kledinglijn is buiten Europa al erg populair en het zal niet lang meer duren voordat de kleding ook in Europa verkrijgbaar is. ‘Tijdens optredens werden zo nu en dan wel al wat kledingstukken aangeboden’, vertelt hij. ‘Zodra het officieel in Europa verkrijgbaar is, zal het in de wat exclusievere kledingzaken te koop zijn.’ DJ Hardwell zal dus een prominente rol gaan spelen bij de lancering van Super Lovers in Europa.

Het laatste album van DJ Hardwell is zijn eigen mixalbum Eclectic Beatz, een combinatie van de heetste Latin en electro ‘floorthrillers’. Eclectic is Hardwells nieuwe concept. Muziek van onder andere Laidback Luke, Les Rythmes Digitakes en Moby wordt opnieuw gearrangeerd met allerlei stijlen zoals techno, eclectro, house, bubbling, afro en latin. DJ Hardwell heeft zich nooit tot één stijl willen beperken.

Binnenkort komt er al een vervolg op Eclectic Beatz, dat nu een groot succes in veel Europese landen is. Wanneer het nieuwe album precies uitkomt, dat kon hij ons niet vertellen. ‘In ieder geval tussen nu en een half jaar.’ Verder wachten vele mensen op de eerste, echte Hardwell single. In een van de vele interviews die hij gaf lazen we dat de single komt zodra hij klaar is met school.

Ondertussen heeft hij met succes zijn Havo-opleiding afgerond en is al aangenomen bij de Rockacademie in Tilburg, waar hij een studie voor DJ/dance producer wil volgen. Maar de Hardwell single komt er aan, dat verzekert hij ons. De voorbereidingen zijn al langere tijd in volle gang, want als DJ Hardwell iets doet, dan wil hij het ook meteen goed doen. Dat de single een klapper gaat worden, daar is iedereen wel van overtuigd. DJ Hardwell zelf ook.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.