Don’t mess met Erik de Viking

Vandaag staat er boerenkool met worst op het menu. Dat betekent dat tien minuten voor opening van het personeelsrestaurant de eerste bezoekers al een plaatsje voor het rolluik bemachtigen. Om 12:00 uur precies stroomt het verplegend en administratief personeel van het ziekenhuis naar binnen. Voor de dames van het restaurant is dit lopende band werk. Eén vrouw kwakt de boerenkool op het bord, de andere  vrouw knalt er een worst naast en een derde dame vraagt met de lepel in haar hand of je er jus bij blieft.

Het is iedere winter hetzelfde ritueel. Heb je alles goed en wel op je plateau, dan is het afrekenen en smullen geblazen. Dat dacht Erik van de ICT-afdeling ook. Voor hem was het alleen iets minder smullen dan hij had verwacht.

“Daar kan nog wel een schepje bij”,  zei hij tegen Sylvia, die hem net een portie boerenkool had gegeven.
“Niet zeuren, jongen”, zei ze met een onvervalst Amsterdams accent.
“Ik wil nog een beetje!”
“Nou, je hebt het gehoord. Doorlopen, jongen”, bemoeide nu iemand uit de rij zich er mee. Het was een chirurg die honger had.
“Ik krijg je nog wel, trut”, riep Erik. Zoiets moesten ze hem niet flikken. “Niet bij Erik de Viking”, dacht hij en in gedachten bekeek hij zijn stoere avatar. Erik de Viking was een held op alle gamesites, wereldwijd! Erik de Viking uit the Netherlands, daar spot je niet mee!

13:00 uur. In het personeelsrestaurant rolt onverwacht het rolluik naar beneden.
“Hé, het is nog geen 14:00 uur. Wat is dit?”,  roept Sylvia.
“De kassa doet het niet meer”,  roept collega Els.
Piepers gaan af, mobieltjes trillen in broeken en op tafels. Overal treden computerstoringen op, niks doet het meer. Al snel heeft iedereen het er over; het ziekenhuis ligt onder vuur van een groep hackers. Op de computerafdeling rennen managers in en uit.
“Waar is Erik!”, roept de afdelingsmanager.
“Na het eten moest hij nog even weg. Hij zou over een uurtje weer terug zijn.”

Om 14:00 uur keert de rust in het ziekenhuis weer terug, nadat op de computerafdeling de volgende melding binnenkwam: “Don’t mess with the boerenkool, if you know what I mean, Sylvia!”,  ondertekend door “The Anonymous Eaters”.

One thought on “Don’t mess met Erik de Viking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.