Een zomers gevoel

Wie kent niet die momenten van lyriek, als de warme zonnestralen je omarmen en het zuchtje wind je in de juiste stemming brengt? Het zijn de warme dagen dat je op straat, op het strand, langs het meer, in de tuinen, op zee en in de parken de mensen hoort luisteren, in gedachten, naar Lou Reed, naar “Just a perfect day”. De zomer is losgebarsten, de komkommertijd valt dit jaar vroeger dan weleer,vooral  hier. De zon brandt alle zorgen weg en schijnt met haar vrolijke stralen dwars door de ellende die achter ons ligt en doet haar verschroeien. Voorwaarts gaan we, via gezellige terrassen, vrolijke boottochtjes en verfrissende zwembaden. Voorwaarts fietsen en wandelen we door het prachtige Berlijn met zijn mooie meren, prachtige parken en mooie mensen. Als de zon schijnt, schijnt alles lichter, leuker en lolliger te zijn. Heren met sandalen en witte sokken zitten op een bankje en drinken koffie uit een thermoskan, net als vorig jaar en alle andere jaren. Op de parkeerplaats bij zee zoekt opa wanhopig een beschutte boom om zijn blaas te legen, oma houdt met de armen in haar zij de wacht. Kinderen jammeren om nog een ijsje, jongens fluiten naar  mooie meiden, een stoere jongen in een zwarte cabriolet schroeft het volume van zijn stereo-installatie nog eens flink op. De lucht ruikt naar zomer, naar zonnebrand, zweet en zware shag, naar barbecue en witte wijn, naar zwoele nachten bij fakkelfeesten en fucking goede festivals. Als het weer zo blijft, dan komt alles weer goed. Dan smelt de zon ons weer samen en kan ons niets gebeuren. Dan kunnen we de wereld weer aan, komkommertijd of niet. Laat de zon elke dag schijnen, hier, boven ons leuke landje. Laat ons dagelijks genieten van die momenten van lyriek, als de warme zonnestralen je omarmen en het zuchtje wind je precies in de juiste stemming brengt.  Sla vandaag de krant niet open, lees alleen de zon, lees alles was niet gedrukt staat en word gelukkig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.