Sint

Henk: Wat een gek idee, ineens zit ik in de WW.

Ria: Wie schrijf je daar?

Henk: Hoe bedoel je, wie?

Ria: Nou, schrijf je een brief? Een sollicitatiebrief?

Henk: Nee.

Ria: Oh, sorry, ik wilde je niet storen. Maar normaal schrijf je nooit…

Henk: Normaal zie je me hier ook nooit zitten. Normaal zou ik aan het werk zijn, zoals alle andere mannen in de straat. Normaal zou ik ook een salaris krijgen zoals alle anderen. Normaal zou ik ook niet werkloos zijn. Normaal zou je ook niet van die idiote vragen stellen. Normaal zou ik godver…

Ria: Henk, wat is er toch met je aan de hand? Je bent zo agressief. Zo ken ik je helemaal niet.

Henk: Ik ben gewoon mezelf!

Ria: Nou Henk, ik vind je wel een beetje veranderd. Maar goed, Gonnie komt zo even langs, je weet wel, die vrouw aan de overkant met die blonde haren. Ze komt even een bakkie doen. Haar man zit trouwens niet in de WW.

Henk: Nou, dat is dan fijn voor die man van Gonnie.

Ria: Gonnie en ik kleppen altijd even met elkaar, zo rond 11.00 uur.

Henk: Tja, dat is dan erg lekker voor jou en Gonnie.

Ria: Wat schrijf je daar nou op? Is het belangrijk?

Henk: Het is een gedicht. Het is verdomme gewoon een gedicht!

Ria: Ja, dat het rijmt zie ik ook wel. Maar sinds wanneer schrijf jij een gedicht? Je deed toch altijd kruiswoordpuzzels? Henk, ik vind dat je wel vreemd doet de laatste tijd. Wordt het een liefdesgedicht? Oh, ik heb je gestoord. Nu is de verrassing weg. Sorry Henk, dat wilde ik niet.

Henk: Het gedicht is niet voor jou bedoeld, Ria.

Ria: Geen liefdesgedicht? Dichten doe je toch alleen voor je liefste?

Henk: Het is voor de Sint.

Ria: Een sinterklaasgedicht?

Henk: Ja, Ria. Het is gewoon een Sinterklaasgedicht.

Wat een gek idee, ineens zit ik in de WW.

en als u mij geen nieuwe baan belooft

schiet ik gewoon die mijter van uw hoofd.

Ria: Prachtig Henk. Prachtig!

(Deze tekst verscheen eerder in dagblad De Pers)

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.