Kleine cafeetjes zonder w.c.

Na een paar maanden experimenteren met ” Berlijn Vandaag” is een ding duidelijk geworden: aan een site met min of meer vertaalde berichten uit de Duitse media lijkt me geen behoefte. Daarom zet ik een streep door dit concept.  De naam ” Berlijn Vandaag” houd ik in tact, alleen de inhoud zal vanaf nu drastisch verschillen met de inhoud van voorheen. Ik ga deze plek vanaf nu vullen met persoonlijke ervaringen uit Berlijn oftewel, het wordt een blog.

Hiervoor moet ik de lay-out nog een beetje veranderen maar dat komt later. Eerst wil ik dit eerste blogbericht afmaken. Een blogbericht over de leuke, kleine cafeetjes in Berlijn. Als nieuwkomer in deze stad is het mij opgevallen, dat vrijwel alle kleine cafeetjes GEEN toilet hebben. Nu  kan je zeggen, ik kom toch voor het café en niet voor het toilet. Dat is juist. Maar toch voel me toch niet op mijn gemak als ik telkens weet dat ik bij lichte aandrang de deur uit  moet om ergens in een ander café naar de w.c. te kunnen. Als je pech hebt, dan loop je eerst drie w.c.-vrije cafeetjes binnen en heb je na een avontuurlijke tocht nergens een w.c. gevonden.

Gisteren had ik na een langere zoektocht dan eindelijk een w.c. gevonden in een bar die me eigenlijk wel beviel. Die me zelfs beter beviel dan de bar waar ik vandaan kwam. Als ik geen tientje in mijn zak had, dan had ik daar nooit een paar biertjes gedronken. Op een gegeven moment viel het me op dat ik zonder jas in een bar zat en ik het geouwehoer van mijn buurman al een tijdje miste. Het kostte me een halve avond om de bar met mijn jas weer terug te vinden. De buurman lag al op één oor. Dat zijn zo de na- en voordelen van de kleine cafeetjes zonder w.c.

Zo, de kop is er af. Het eerste blogbericht staat nu online. Natuurlijk zijn reacties van harte welkom.Ik las namelijk net op blog.nl dat “iemand die een blog begint dat veelal doet met de intentie een online conversatie op te starten over het besproken onderwerp”. Nu moet ik eerlijk zeggen, dat het vooral mijn intentie was om zelf iets neer te pennen en niet om hier eindeloos over te bakkeleien. Maar ik heb de reageerknop geactiveerd en dus zou ik zeggen ” aarzel niet om te reageren”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.