Der Gelbe Engel

“De wachttijd bedraagt ongeveer zes uur.”  Nee, ik bel niet met een of andere computerstem die mij in de naam van zijn opdrachtgever vertelt hoe lang ik nog moet wachten. Het is de vriendelijke stem van de dame van de ADAC. Mijn auto had de laatste weken al problemen met starten. Als ik het sleuteltje omdraaide, dan hoorde ik veel geknetter, flikkerden er allerlei lampjes,  werd de klok op 00:00 uur gezet en met een beetje geluk vloog de motor aan. Gisteren besloot ik dan eindelijk maar lid te worden van de ADAC. Dat had ik vanwege andere “financiële prioriteiten” telkens uitgesteld. Dat aanmelden was een fluitje van een cent. Op de ADAC website type je je persoonlijke gegevens in en laat je je bankrekeningnummer achter, zodat ze de 79,50 euro van je rekening kunnen afboeken. Voor dat bedrag heb ik een “ PlusMitgliedschaft” en krijg ik wereldwijd ondersteuning van de Duitse wegenwacht. “Dat komt zeker door de kou?”, vroeg ik aan de vriendelijke ADAC telefoniste, want zes uur wachttijd, dat vond ik nogal wat. Ik belde speciaal vandaag, omdat er meerdere parkeerplaatsen in de straat vrij waren. Handig voor de ADAC auto. Over zes uur staat alles weer vol, maar goed, het is niet anders. En nee, zes uur was normaal voor Berlijn in deze periode, liet de dame me weten. “U wordt vijf minuten van tevoren gebeld”, legde ze mij verder uit. “ U hoeft dus niet zes uur lang bij uw auto te blijven staan.” Ik besloot wat boodschappen te gaan doen en voor de rest af te wachten. Tevens een mooie gelegenheid om dit blog weer eens te updaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.