Der Gelbe Engel, Teil 2

Tegen 15:00 uur belde de man van de wegenwacht al op om te vertellen dat hij over vijf minuten bij mij in de straat zou zijn. Dat was dus veel sneller dan ik dacht. Jas aan, muts op en hup, naar beneden. Een minuut later reed de gele auto de straat al in. Hij moest midden op straat blijven staan. De auto achter hem had dus pech. Eerlijk gezegd zag het er wel spectaculair uit, zo’n hulpdienstwagen met knipperlicht aan. Het probleem was minder spectaculair. De sympathieke Berlijner zette twee kabels op de accu en de motor startte direct. Daarna zette hij zijn auto aan de kant, want natuurlijk moesten er weer talloze formulieren ingevuld worden, een fenomeen waar ik inmiddels aan gewend ben geraakt.

Even later reed ik naar Zehlendorf, omdat ik in de korte tijd dat ik “in het oosten” woon nog niet over een “ eigen garage” beschikte. Daarna met de S-Bahn terug. Deze reed wonder boven wonder gewoon volgens dienstregeling. Morgenochtend  kan ik m’n auto met een nieuwe accu weer ophalen. Mijn eerste ervaring met de ADAC in Berlijn zit erop. Ik hoop dat het de eerste en tevens laatste keer was, hoe goed alles ook verliep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.