Risicogebieden in Berlijn

Onder het motto „Wist u dat…?“ een korte bijdrage over de autoverzekering in Duitsland. Ik wist niet dat automobilisten in Berlijn Zehlendorf minder premie betalen voor dezelfde verzekering dan automobilisten in bijvoorbeeld Mitte of Prenzlauer Berg. Hier kwam ik pas achter na mijn verhuizing van Zehlendorf naar Prenzlauer Berg. De computer bij autoverzekeraar DEVK registreerde dat ik naar een postcodegebied was verhuisd, waarin de kans op een auto-ongeluk aanzienlijk groter is dan voorheen. Daarom printte de computer een factuurtje van 60 euro voor mij uit, dat naar mijn nieuwe adres werd gezonden. Dat die factuur nooit is aangekomen en ik alleen de aanmaning met de verhoogde boete ontving, is weer een ander verhaal. De vriendelijke medewerkster van de DEVK kon mij in ieder geval uitleggen dat postcodegebieden in risicogebieden zijn ingedeeld en dat aan ieder risicogebied een prijskaartje hangt. Dat niemand mij hier over informeerde, dat vond ook zij niet correct. De boete van 5 euro hoefde ik in ieder geval niet te betalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.