Lekker retro

De bondspresident is afgetreden. Enkele Duitse kennissen van mij zien Joachim Gauck het liefst als opvolger van Wullf. Of, als het even kan, liever een koningshuis. Dat gedoe met die bondpresidenten zijn ze langzaamaan zat. Ze willen gewoon iemand die reclame maakt voor Duitsland, die mensen ontvangt en die zich verder niet met politieke zaken bezighoudt.

“Dan heb ik liever een koningshuis zoals bij jullie in Nederland”, hoor ik daarom wel vaker. Interessant, omdat veel Nederlandse tegenstanders van het koningshuis weer voor een bondspresident pleiten. Het koningshuis kost dan wel veel geld, maar dat geldt ook voor de Duitse bondspresident. Iedere bondspresident in Duitsland ontvangt levenslang het volle salaris van ongeveer 199.000 euro. Momenteel betaalt de Duitse belastingbetaler de complete salarissen van Walter Scheel, Richard von Weizsäcker, Roman Herzog, Johannes Rau, Horst Köhler en – nieuw in het groepje “oud gedienden” – Christian Wulff. Dat is natuurlijk ook niet mis. “Een keizer zou ook een optie zijn” , hoorde ik laatst iemand zeggen. Waarom ook niet? Lekker retro!

Wulff int zijn leven lang 199 000 euro per jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.