Eindpunt Pankow

pankowVandaag was ik weer eens op U-Bahn station Pankow. Je ogen doen pijn als je te lang naar de hagelwitte tegelwanden kijkt. Jee, wat was dit station weer super schoon. Deze plek is in de verste verte niet te vergelijken met bijvoorbeeld Hallesches Tor of Neuköln. Je waant je overal behalve in Berlijn. Het heeft iets weg van een wasstraat, zeker als je ziet hoe de lege wagons uit het donker aangereden komen, klaar voor hun rit door Berlijn. Ondergronds rijden we naar de Vinetastraße en dan opeens is daar het daglicht. Links en rechts verkeer. We zijn toch in Berlijn! Hoe heerlijk is het als deze metro dan langzaam naar boven rijdt, alsof je in een achtbaan zit. Je kijkt naar beneden en denkt “wat een drukte”. De volgende halte is Schönhauser Allee, tijd om uit te stappen en af te dalen naar het leven van alledag. Met een beetje fantasie is dit stukje U-Bahn altijd weer een mooie belevenis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.