Bankrover eist twee bier

Sommige berichten in een krant beklijven. Het is nieuws dat je pakt, omdat het tot de verbeelding spreekt. Niet voor niets bestaan er romans en films die op een krantenberichtje zijn gebaseerd. Gisteren las ik een dergelijk bericht in diverse Berlijnse dagbladen. Het bericht roept meteen een beeld op van een hoofdpersoon, die in deze situatie is beland. Als dit bericht aanleiding geeft tot het schrijven van een roman of filmscenario,dan wordt het vast en zeker een tragikomedie. Hieronder het bericht in de Nederlandse vertaling:

Arrestatie:bankrover eist twee bier

Opnieuw klonk in een bankfiliaal in Berlijn het overvalalarm. Een duidelijk verwarde dader bedreigde in de wijk Charlottenburg een medewerker van de Postbank. Hij wilde geen geld maar twee bier en contact met de lokale radio- en televisiezender RBB.

De 68-jarige Hans-Peter G. had een adviesgesprek in een filiaal van de Postbank aan de  Joachimstaler Straße. Tegen 13:20 uur bedreigde hij een 49-jarige medewerker, hij zou een pistool bij zich hebben. Hij liet het wapen echter niet zien. “De dader gedroeg zich atypisch voor een bankrover’, zei een politiewoordvoerder. “Hij eiste geen geld maar twee bier en contact met de televisiezender RBB.”

In het bericht staat verder,dat de politie de man na circa 3 kwartier overmeesterde. Vandaag las ik in de krant, dat de overvaller behoorlijk dronken was. Het was echter een wanhoopsdaad. Een paar dagen eerder had een bankovervaller in de wijk Zehlendorf  300 man politie beziggehouden,omdat hij een werknemer van de bank had gegijzeld. Hij eiste geen twee bier maar één miljoen euro plus een vrije vlucht. Zo niet, dan zou hij de bank opblazen. Na uren lang onderhandelen gaf de man zich over. Zijn wapen was nep, net als de zak springstof. Dat bleek een zak meel te zijn. Niet nep was het motief. Ook hier was sprake van een wanhoopsdaad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.