Waar zijn we nu?

dbbHow to ge the train from Potzdamer Platz? Sitting in the dschungel on Nurnberger Strasse. Deze woorden vallen al binnen de eerste minuut van David Bowie’s allernieuwste song „Where Are We Now?“. Iedereen in Berlijn is blij dat de stad in een keer door niemand minder dan David Bowie weer eens op de wereldkaart wordt gezet.

 Het was ook hard nodig, want de afgelopen weken, maanden, was Berlijn die grote Duitse stad waar afgelopen zomer een nieuwe luchthaven geopend zou worden. Nu bekend is geworden dat de luchthaven pas op z’n vroegst in 2014 (!) zijn deuren opent, is het hek van de dam. De positie van burgemeester Wowereit ligt hierdoor zwaar onder vuur en veel mensen eisen zijn aftreden. Maar dit stukje gaat over muziek en niet over politiek. Dit stukje gaat over “Where are we now?” van David Bowie..

Hieronder stond de originele videoclip, die ik op YouTube vond, maar deze was blijkbaar niet helemaal legaal. Opeens was er geen beeld meer. Vandaar nu een andere clip, als alternatief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.