Beste hamburgers van Berlijn

Burger de Ville (Foto: Facebook)

Burger de Ville (Foto: Facebook)

UPDATE 23/04/14: Na de officiële opening van het Bikinihaus op 3 april 2014 verdween de hieronder beschreven snackmobiel.Hij staat nu aan de Friedrichstrasse 48.

In Berlijn Charlottenburg wordt gebouwd aan het zogenaamde „Bikini-haus“. Dit langgerekte gebouw met zes etages dankt zijn naam aan de tijd het gebouw ontstond. Volgens het eerste ontwerp zou de middelste etage dienst doen als een open galerij, waardoor het gebouw, net als bij een bikini, een tweedelige structuur kreeg. Het is de bedoeling dat na de b´verbouwing in het voorjaar van 2014 een 25hours-hotel hier zijn intrek neemt. In het restaurant van dit hotel zullen producten van „Burger de Ville“ worden geserveerd. Omdat het nog zo lang duurt, heeft de eigenaar zijn mobiele snackwagen naast het bouwterrein gezet en verkoopt hamburgers en friet.  Hoewel hij in het in het begin moeilijk had, komen de klanten nu vanuit heel Berlijn naar hem toe.

Volgens meerdere Berlijnse kranten verkoopt Burger de Ville de beste hamburgers van Berlijn. Eigenaar Jürgen Klümpen (47) verkoopt gehaktballen van 100% angus rind (hamburger € 3,80),friet wordt geserveerd met o.a. Rosmarijn en parmezaan (2,50 euro). „Wij hechten waarde aan regionale producten. Het vlees komt bijvoorbeeld van een biologische boerderij in Zemow, in Brandenburg“, aldus eigenaar Klümpen.

Eten kan alleen buiten, aan een statafel. De hamburgers behoren tot de beste die je nu in Berlijn kunt krijgen. Het vlees aan de binnenkant is sappig, goed gekruid, goed gebraden en laat zich met een goed geweten verorberen, want het bestaat uit black angusbeef van de biologische boerderij in Zempow Brandenburg. De cheeseburger is gemaakt van Emmentaler kaas, tomaten, augurken, blaadjes sla van lollo bianco en rode uien. Niet echt klassiek maar ook goed gelukt is de bbq-burger – hier zijn de uien gecarameliseerd en zorgt een schijfje bacon voor extra gekruide smaak. Hierbij wordt friet in verschillende variaties geserveerd – klassiek met zeezout of met peterselie en knoflook. Dat past zo goed bij elkaar, dat je je afvraagt, waarom niet iemand ander al op het idee is gekomen, de gefrituurde aardappels met kruiden te veredelen.

Burger de Ville op Facebook

Bericht BZ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.