Stilte voor de zonnestorm?

Nu ben ik niet iemand die graag complottheorieën voedt, maar wereldwijd schrijven alle media over de planetoïde DA14, die morgenavond rond 20:15 uur langs de aarde scheert. “Planetoïde scheert langs aarde: relatief dichtbij, dus relatief best eng”, aldus de kop in de Volkskrant vandaag. Ik had een  iets serieuzere titel gekozen, maar goed, het rommelt volgens mij al een tijdje in krantenkoppenland. Uit pure vertwijfeling ontstaan soms complete zinnen als titel boven een bericht. Terug naar de planetoïde. De Duitse „Der Spiegel“ brengt het nieuws anders: „Vliegt op 15 februari voorbij: asteroïde zou satelliet kunnen raken.“ Dat is natuurlijk een benadering die veel meer tot denken aanzet. Een Duitse lezer schrijft als reactie dat, als de situatie echt ernstig was, dit niet verteld zou worden. Plunderingen van supermarkten, chaos en anarchie zouden volgens hem de eventuele gevolgen zijn van een bekend gemaakte bedreiging van de aarde. Waarheen zouden die miljoenen mensen moeten vluchten als de vernietigingsradius een paar honderd kilometer bedraagt en de plek van inslag slechts kan worden geschetst.

Hoewel deze lezer met zijn reactie net zo dicht in de buurt van de complottheorieën komt als de planetoïde morgen bij de aarde, heeft hij wel een punt. Mijn persoonlijke aandacht gaat eerder uit naar het aantal zonnestormen, dat dit jaar naar een hoogtepunt zal stijgen. De krantenkoppen, zie onderaan, spreken hier boekdelen. Deze zonnestormen zijn absoluut realistisch, net als een wereldwijde catastrofe, die hierdoor veroorzaakt kan worden. Dat is helaas geen complottheorie maar de stand van zaken nu, vandaag de dag, op deze planeet.

FOCUS
Wetenschappers waarschuwen voor 2013 voor natuurcatatrofe. Machtige zonnestormen bedreigen de aarde

DER SPIEGEL
Kosmische eruptie:grootste zonnestorm sinds jaren treft de aarde

DIE WELT
We spelen Russisch roulette met de zon

3 thoughts on “Stilte voor de zonnestorm?

  1. Pingback: De man achter glas | Allard van Gent

  2. Pingback: Van een kleine ijstijd tot grote spirituele groei | Allard van Gent

  3. Pingback: Nieuwe zonneactiviteit | Allard van Gent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.