Kafka’s muizenbrief eindelijk in Duits literatuurarchief

kafHet Duitse literatuurarchief in Marbach heeft een spectaculaire nieuwe aanwinst: de „muizenbrief“ van Franz Kafka, die hij op 4 december 1917 aan zijn vriend Max Brod schreef. In deze brief schrijft Kafka over zijn enorme paniek die hij krijgt van de kleine, grijze diertjes. De vier blaadjes worden tot 7 juli voor de eerste keer aan het publiek getoond.

De brief bevond zich tientallen jaren in een privécollectie. Meerdere particulieren, begunstigers en gevers hebben de aanschaf mogelijk gemaakt. De expositie met de brief en ongeveer 60 andere stukken gaat over muizen als kunstenaars van het verdwijnen en veranderen in de werken van Franz Kafka.

Eerder berichten over “de muizenbrief”:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.