“I Wanna Dance With Somebody”

Wikipedia: October, 2006 photo of the Union Chapel

Wikipedia: October, 2006 photo of the Union Chapel

Het zijn gure dagen in Beieren (ik schrijf liever Bayern, maar vooruit, vandaag een keer in het Nederlands).  Ik woon zeven dagen in een Beiers dorpje in periferie van München en binnen de Landkreis Ebersberg. In dit 4.000 inwoners tellende gehucht laat ik dagelijks de hond uit van een kennis, die zelf op reis is. Om de koude avonden door te komen, heb ik wat boeken en dvd’s meegenomen. Bij het zien en luisteren van één dvd schoot me weer te binnen dat ik niet wist dat David Byrne, de voormalige zanger van Talking Heads, ooit een lied van Whitney Houston zong. Dat was in 2004, in de Union Chapel in London. Op de dvd “David Byrne Live at Union Chapel” zegt David Byrne er zelf het volgende over:

“Tijdens de laatste paar tours zong ik altijd wat R&B covers van R&B-diva’s. De eerste keer was het een Chrystal Waters song en de tour daarop iets van Missy Elliot. Dit keer gokte ik het met een Whitney Houston-song. De andere songs die ik had gedaan waren niet zo bekend. Maar de Whitney Houston-song “I Wanna Dance With Somebody”, die kende iedereen. Men vroeg zich af waarom we iets deden waar niemand echt iets om gaf of wat niemand later nog een keer terug wilde horen.
Het is een uitdaging voor me om dit zonder enige ironie te doen. Om ’t tot leven te brengen en als ’t een echte song is…Het is een goede popsong. Als ik het serieus kan brengen, maar er ook om kan lachen, dan vind ik dat leuk.”

Wat ik er zelf van vind? Ik vind het prima en mooi gedaan. Niet alleen omdat ik vrijwel alle albums van Talking Heads en David Byrne in huis heb, maar ook omdat het een mooi gebaar is. Bovendien ligt het niet voor de hand dat David Byrne dat lied zingt en ik hou in het algemeen wel van dingen die niet voor de hand liggen. Luister, kijk en geniet van “I Wanna Dance With Somebody” in een typische David Byrne uitvoering.

Links:
Website David Byrne
Website Union Chapel
DVD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.