2 mei demonstratie

werkAl enkele weken hingen op de deuren aan de buitenkant van het huis waarin ik woon gele papiertjes met de mededeling, dat op 2 mei tussen 11:00 en 13:00 uur de meteropnemer langskomt. Ik heb de hele dag gewacht maar geen meteropnemer gezien. Hierdoor miste ik de 2 mei demonstratie tegen de dwang van loonarbeid, die door een groep schrijvers uit de literaire subcultuur uit Oost-Berlijn in het leven is geroepen. Ik kende die groep nog, omdat ik ooit een artikel schreef over deze Surfpoeten en de Lesebühne in het algemeen. Ik wilde zo’n demonstratie met knipoog wel eens meemaken.

Eén van de schrijvers die graag over dit thema schrijft en vooral spreekt is schrijver en lid van Lesebühne LSD Andreas Krenzke, beter bekend onder de naam „Spider“. Hij is tegen loonarbeid „omdat er niet genoeg arbeidsplaatsen voor iedereen zijn“. De mensen die aan de demonstratie deelnemen zijn ook tegen de productie van zinloze producten. Hoewel de organisatoren jaarlijks veel plezier beleven aan hun optocht vanaf de Senefelder Platz, staan ze wel serieus achter het doel van hun demonstratie.

Spider met zijn verhaal „Im Arbeitslosenpark“:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.