Berlijn, stad van de creatieve ideeën

treinIn Berlijn ontstaan regelmatig nieuwe bedrijven, waar een creatief idee aan ten grondslag lag. Vandaag las ik in een Berlijnse krant het bericht over „Meine Spiegzeugkiste“ (Mijn speelgoedkist), een bedrijfje dat speelgoed voor kleine kinderen verhuurt. Bij de keuze van het speelgoed worden voor kleine kinderen belangrijke criteria zoals motoriek, logisch denken of creativiteit in acht genomen. Dat zegt de oprichter Florian Spathelf in de Berliner Morgenpost. In een speelgoedkist passen maximaal zes soorten speelgoed. Naargelang grootte kost een kist tussen de 14 en 34 euro per maand. De klant neemt dus een abonnement.

Het startkapitaal van € 100.000 was binnen elf dagen bereikt via het populaire crowdinvesting portaal voor start-ups Companisto. Een kijkje op die site laat zien dat iemand een unieke zoekmachine voor Twitter had uitgevonden en met behulp van ruim 800 investeerders € 250.000 ophaalde. De makers van “Better Taxi”, een taxi-app waarmee je eenvoudig via je smartphone een taxi bestelt, vonden 491 mensen bereid om te investeren en haalden een startkapitaal van € 100.000 op.

Op de website van het bedrijfje dat de speelgoedkisten verhuurt vindt de klant alle informatie over de producten en de werkwijze. Er staat bijvoorbeeld vermeld dat je het hoogwaardige speelgoed zo lang mag houden als je wilt, er is geen teruggavetermijn. Als de kinderen ouder worden en je wilt nieuw speelgoed, dan lever je de kist in en ontvang je een nieuwe kist naar keuze. Alle transportkosten zijn gratis. Het speelgoed wordt professioneel gereinigd, gedesinfecteerd en kiemvrij bezorgd.  Gaat er iets kapot of verloren, dan ontstaan er geen kosten. Het bedrijf in stadsdeel Prenzlauer Berg, dat in de zomer van 2011 van start ging, heeft nu vier vaste en drie vrije medewerkers in dienst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.