Verstoppertje

tweetBijna niemand op de wereld weet waar Ed Snowden zich momenteel bevindt. Hetzelfde geldt voor Arnon Grunberg, die sinds gisteren in een psychiatrische instelling verblijft. Waar die psychiatrische instelling precies staat? „Somewhere in Belgium“ volgens zijn blog. Betekent dit dat Arnon Grunberg zich ergens in België ophoudt? Dat weten alleen internetspecialisten, die na kunnen gaan of zijn berichten op zijn blog ook daadwerkelijk vanuit België worden verstuurd. Maar dan nog. Arnon Grunberg kan zich ook in Zweden, India of Nieuw-Zeeland bevinden en zijn berichtjes via een kennis in België op Facebook laten plaatsen. Het is allemaal mogelijk.

Ed Snowden kocht op de luchthaven van Moskou een ticket naar Cuba, om vervolgens niet naar Cuba te vliegen. Deze actie leverde een fraai, surrealistisch plaatje van een lege vliegtuigstoel op. Ondertussen plassen de leiders in China in hun broek van het lachen. Amerika is niet alleen Ed Snowden kwijt, maar ook de weg. Poetin schenkt nog een extra wodkaatje in en voelt zich gelukkiger dan ooit. Ook hij geniet ervan dat Amerika de wereld afzoekt naar één van haar inwoners.

Niet alleen Snowden en zijn verhalen over de geheime diensten maken duidelijk dat internet talloze mogelijkheden biedt. Als ik twitter dat ik zojuist op het vliegveld van Reykjavik ben geland en dat het koud is, dan zien enkele mensen op de wereld mij in hun gedachten in de kou op de luchthaven van Reykjavik staan. Ze denken terecht dat ik in IJsland ben. Immers, wie twittert dat hij in Reykjavik is, die is in Reykjavik. Zo is dat nu eenmaal. Zo, de zon schijnt, ik denk dat ik nu even een rondje Central Park doe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.