Lichte zonnewind actief

thesunMocht het navigatie-apparaat in de auto gisteren of vandaag dwars liggen, dan lag de oorzaak wellicht boven. Nee, geen hogere machten. Er was weer een zonnewind actief, die het magnetische veld om de aarde behoorlijk stoorde. Het was er eentje in de klasse G1, aldus NOAA. Dat is de laagste klasse, met een geringe kans op storingen bij satellieten, aldus het Amerikaanse weerinstituut.

We staan aan de vooravond van het einde van een zonnecyclus. Dit heeft tot gevolg dat het aantal zonnestormen de komende weken en maanden hoogstwaarschijnlijk zal toenemen, ook qua intensiteit. De volgende zonnewind waar de aarde hinder van ondervindt wordt alweer op 30 of 31 augustus verwacht. Dit kan leiden tot problemen met satellieten en elektriciteitscentrales.

Sommige wetenschappers leggen ook een verband tussen de huidige toename van de zonne-uitbarstingen en de toename van spanningen bij levende wezens, zoals bijvoorbeeld mensen,  op aarde. Dat de spanning op aarde toeneemt, dat behoeft volgens mij geen wetenschappelijk bewijs.

Het Duitse opinieweekblad Focus berichtte eerder dit jaar al over de naderende zonnewinden in 2013 met het artikel “Onderzoekers waarschuwen voor natuurramp in 2013 – machtige zonnewinden bedreigen de aarde“.

Ik blijf de ontwikkelingen van de zon, die van invloed zijn op aarde, volgen. Het is geenszins de bedoeling om hier paniek te zaaien. Ik wil met mijn berichtgeving alleen een beetje bewustwording aan de man te brengen over het leven op aarde en alles daaromheen. Niets meer en niets minder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.