Wenen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMomenteel bevindt mijn werkplek zich in de Oostenrijkse Nationalbibliothek aan de Josefsplatz  in Wenen. De leeszalen in dit prachtige gebouw zijn ideaal om schrijfwerk te verrichten.

Alvast enkele praktische tips voor mensen die ook hun tijdelijke werkplek hier willen inrichten. Een dagkaart kost drie euro. Met die kaart kun je hier van 09:00 uur tot 21:00 uur in- en uitlopen.  Je scant eenvoudig de barcode van de dagkaart bij het toegangspoortje en je kunt naar binnen.

Ondoorzichtige tassen moeten in een kluisje worden achtergelaten. Om de kluis te kunnen sluiten heb je een muntstuk van twee euro nodig. Open je het kluisje, dan heb je ook die twee euro weer terug. Er bestaat ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een doorzichtige plastic tas van de bibliotheek en daar al je spullen in doen. De modellen met de groene rand zijn gratis en moeten binnen de bibliotheek blijven. De modellen met de rode rand kosten twee euro, maar die mag je ook mee naar buiten nemen.

Er zijn diverse leeszalen, de sandwiches in de automaat kosten twee euro (dezelfde kartonachtige sandwiches die je vaak bij benzinepompen aantreft) en de automatenkoffie krijg je hier voor 70 eurocent. Op de dagkaart staat je gebruikersnaam en password om in te loggen op internet.  Wordt vervolgd met mijn eerste indrukken van deze stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.