Arbeidsomstandigheden Zalando opnieuw onder vuur

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZalando blijkt hardleers als het om arbeidsomstandigheden gaat. In het distributiecentrum in Erfurt klagen de werknemers onder andere over de zeer strenge bewaking. Als ervaringsdeskundige kan ik me het bericht, dat vandaag op de website van het Duitse opinieweekblad Der Spiegel verscheen, goed voorstellen (update 16/12: Spiegel heeft het bericht van de website verwijderd). De tekst staat wel ‘gedrukt’, in een fragment van de gedrukte uitgave.

Als iemand in de ogen van de chefs te langzaam werkt, dan wordt er van zijn werktempo gedetailleerd verslag gedaan, aldus het bericht. Ik lees ook dat het verboden is om tijdens het werk te zitten. Toen ik bij Zalando werkte mocht ik ook niet zitten, maar dat vond ik persoonlijk niet erg. Ik sta liever acht of negen uur dan dat ik acht of negen uur moet zitten.

In het bericht staat verder dat medewerkers na een jaar dienstverband niet automatisch een vast contract krijgen. Dit hangt af van het aantal dagen dat hij of zij niet aanwezig was én het werktempo, dat dus nauwkeurig wordt vastgelegd.

Het opinieweekblad noemde ook de ZDF-documentaire, die mij vorig jaar in de pen deed klimmen om over de wantoestanden te berichten (dat laatste stond er niet bij). Zalando draait sinds de oprichting in 2008 verlies. Volgens het SPIEGEL-bericht zal binnenkort één van de grootste pensioenfondsen van Amerika als extra investeerder het internetbedrijf een flinke financiële injectie geven.

Bron: Der Spiegel + Berliner Zeitung

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.