Steun “The Healing Story”

threeEen paar dagen geleden stuitte ik op een uniek en zeer interessant project van een filmmaakster uit Hamburg. Zij wil aan de hand van een documentaire de wereld duidelijk maken dat duizenden jaren oude geneeswijzen de oplossing kunnen bieden bij moderne ziektes en wel vanaf het punt waar de conventionele geneeskunde haar grenzen heeft bereikt.

Haar idee ondersteun ik van harte. De reguliere geneeskunde is steeds vaker aan het einde van haar Latijn, terwijl aan de andere kant van de wereld aloude geneeswijzen wel blijken te werken, geneeswijzen die we hier nog niet kennen. Daarom is het de hoogste tijd dat hier verandering in komt, dat er een omslag in het denken plaatsvindt als het om het genezen van ziektes gaat.

Filmmaakster Britta Rating wil de mogelijkheden graag in beeld brengen en daarbij ook de wetenschap betrekken. Haar benaderingswijze staat onderaan deze tekst, gevolgd door een link naar de website van Indiegogo. Op die plek kunt u alles over The Healing Story lezen, in het Duits en in het Engels. Tevens kunt u op die website de film financieel ondersteunen, want daar gaat het momenteel om.

Ik probeer vanaf hier alle Nederlandstalige geïnteresseerden te bereiken. Daarom vraag ik aan iedereen die dit leest om reclame voor dit project te maken, in Nederland en in België. Vertel er over op een blog, op Facebook of andere sociale media.

http://vimeo.com/76945743

Vertaling informatieve tekst over het project:

Wie wenst het niet; gezondheid, geluk, succes en de grote liefde?

Wat heeft u eraan, om dit project te ondersteunen?

De film neemt de toeschouwer mee op een nog nooit uitgevoerde genezingsexpeditie om duizenden jaren oude genezingssystemen en methoden, die hier niet bekend zijn of niet uitgeoefend worden, te onderzoeken.

Dankzij uw gift kan de film überhaupt eerst ontstaan, kunnen de wereldwijde filmopnamen van The Healing Story van start gaan.

De film begint daar, waar de traditionele geneeskunde haar grenzen heeft bereikt, om oude wijsheden bij nieuwe ziektes uit te proberen.

De onschatbare kennis van duizenden jaren oude genezingssystemen wordt in deze film voor de eerste keer met nieuwe wetenschappelijke kennis verbonden. U komt iets te weten over genezingsculturen en mogelijkheden die zeer effectief kunnen werken, maar hier echter niet bekend zijn.

Ziektes als kanker, diabetes, zware depressie, reuma, de ziekte van Crohn, hernia, eetstoringen, psychische storingen – allemaal ziektes die met de holistische methoden, die ik in deze film wil voorstellen, altijd weer met succes worden bestreden.

Ik heb als regisseuse en producente tot nu toe vier jaar in onderzoek en minimaal 70.000 euro in de ontwikkelingen van het filmproject geïnvesteerd en daarbij zelf verschillende methoden uitgeprobeerd – methoden die zware medicijnen en operaties onnodig maakten.

Waar gaat deze documentaire precies over?

In de 90 minuten durende bioscoopfilm wordt over lotgevallen verteld die vertwijfeld op zoek zijn naar gezondheid, geluk, liefde en succes. De echte verhalen van „ongeneeslijk“ zieke hoofdrolspelers, die aan burn-out lijden, aan borstkanker, tot ze niet meer levensvatbaar zijn. Het verhaal over de persoon die alles verloren heeft, een paar dat zich vergeefs een kind wenst en iemand die naar de grote liefde blijft zoeken en niet opgeeft.

De wegen van de hoofdrolspelers, voor de mensen die geen hoop meer hebben bij de conventionele geneeskunde, kruisen de wegen van de sjamanen, inheemse opperhoofden, Qi-grootmeesters, hindoeïstische priesters en het Sardijnse anti-aging-geheim van de honderdjarigen.

De spannende en dramatische verhalen van de hoofdrolspelers worden met pioniers uit de wetenschap verbonden. Van neurobiologie, epigenetica, etnobotanie, kwantumfysica tot aan wateronderzoek. Allemaal bewegen ze zich op de grensgebieden van ons ‘zijn’. The Healing Story verbindt twee onverenigbaar schijnende werelden met elkaar.

Tot nu toe zijn aan boord…

…plantengeneeskundigen, sjamanen, alternatieve genezers, medicijnmannen en wetenschappers. Deze cultuuroverstijgende contacten heb ik tijdens de onderzoeksfase opgedaan. Daarbij konden zeer charismatische en succesvolle persoonlijkheden voor dit project gewonnen worden.

Daaronder de hindoepriester en ex-monnik Dandapani en mind-body genezers en gezondheidsonderzoeker prof. Dd. Esch, onder nadere werkzaam voor het Neuroscience Research Institute, State University New York en gastprofessor aan de Harvard Medical School.

Prof. Dr. med. Mathias Heiliger, arts alternatieve geneeswijzen

Stephanie Heiliger Scio specialiste

Waar gaat de reis naartoe?

Een expeditie naar de oorsprongen van de wetenschap via regenwoud geneeskunde, ayurveda uit Zuid-India, de taoïstische leer die in Zuid-Korea in praktijk wordt gebracht, naar de rituelen, geesten en goden en behandelingen van de oer-inwoners van Amerika en West-Afrika. Het anti-aging geheim van de honderdjarigen op Sardinië onderzocht.

(Het is tijdens het productieproces altijd nog mogelijk, dat plaatsen en hoofdrolspelers veranderen)

In welk stadium bevindt zich het project?

Tot een film af is spreekt men over drie tot vier fases.

1. Ontwikkelingsfase (onderzoek en idee van de story, zoeken naar hoofdrolspelers en filmlocaties, casting. Vertalingen, locatiebezichtigingen/reizen)

2.Productiefase (Uitwerken van de aparte scenes, boekingen, filmwerk, interviews, reizen, equipement, team, muziekproductie)

3. Postproductie fase (Bekijken van het gefilmde materiaal, snijden, grafieken, beeldbewerkingen, geluid, synchronisatie, ondertitels, muziekproductie van de soundtrack)

4) Publicatie fase

Marketing, perswerk, premières en festivals

Tot nu toe bevinden we ons aan het einde van fase 1 en bij het begin van fase 2

Daarvoor geeft u een gift bij deze oproep. Zijn we succesvol en nog meer, dan vloeit het geld automatisch naar fase 2-4. Hoe meer geld er wordt gegeven, des te sneller en mooier kan er gefilmd worden.

Wat kost de film?

Het totale bedrag van de film ligt bij 600.000 dollar.

Daarvan wil ik zelf graag 230.000 dollar via Indiegogo financieren en de rest met behulp van andere investeerders.

De uitdaging

The Healing Story wordt gefilmd door een team van zeven personen. De film is zeer kostbaar en omslachtig door de reizen, het technische equipement, de logistiek. En niet in de laatste plaats hebben we te maken met mensen, die zich in een lastige situatie bevinden. De meeste sjamanen, medicijnmannen en grootmeesters van deze film hebben nog nooit voor een camera gestaan.

Wij bewegen ons dus continue op een zeer sensibel terrein, dat met krap gecalculeerde filmdagen niet te realiseren is.

Alleen al een cameravlucht boven de Amazone kost 10.000 euro.

Bestaat er een garantie voor genezing?

Regenwoud geneeskunde, het afspoelen van de zonden op een verborgen plek in India? Wat bij wie helpt zal blijken. Het wondermiddel bestaat niet. Iedere ontwikkeling resp. genezing is individueel en hangt van veel verschillende factoren af. Maar zowel patiënten als artsen, medicijnmannen en sjamanen stuiten op hun reis op dezelfde vragen

Waarom overkomt mij dat? Wat is onze opgave op aarde? Waar komen we vandaan? En waar gaan we heen?

Omdat ik al zo vaak gezien heb dat deze methoden in ernstige gevallen functioneerde, ligt dit project mij zo na aan het hart. En u draagt ertoe bij dat er globaal anders gedacht gaat worden om het zelfgenezend vermogen te reactiveren!

Wij zijn de link tussen verleden en toekomst.

Hartelijk

Britta Rating

Producer & Director: Britta Rating
Filmmaker /Hamburg-Duitsland.
Mijn achtergrond ligt bij televisiejournalistiek, korte films en documentaires. In 2001 kwam mijn eerste documentaire uit. WDR – Die Story- „Die vierte Tote. De Fall Nina Dreisbach. Dit project ontving wereldwijd media-aandacht, net als de ZDF-docu-reality series „Streetunivercity. Learning from the street“, in 2010/2011. In 2008/2009 werkte ik wereldwijd aan de travel reality series „Mein Auslandstagebuch“, die ze zien waren bij de omroep Vox. Ook werkte ik voor Galileo, een wetenschapsmagazine.

Ik filmde in landen van Australië tot West-Afrika, USA, Ierland, Spanje en Turkije. Ik maakte ook diverse andere projecten zoals reclamefilms, portretten van diverse artiesten en een streetdance musical project voor jonge, gehandicapte mensen.

Hoe u ons kunt ondersteunen:

Vertel over het project “The Healing Story”! We hebben uw hulp nodig. Kopieert u de Indiegogo-link en stuur deze aan uw vrienden en kennissen. Deel de link in uw sociale netwerken zoals Facebook en Twitter.

Link naar Indiegogo met alle informatie over dit project

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.