Nederlanders schudden met hun hoofd

 • U woont in Nederland?
 • Ik woon in Nederland, helemaal juist.
 • En u was degene die niet meer kon ophouden met het hoofdschudden.
 • Dat klopt.
 • Wanneer begon het?
 • Even denken. Na de eerste discussie over Zwarte Piet bewoog m’n hoofd al automatisch iedere dag een tikje naar links. Dat moet het begin geweest zijn. Pas geleden ging alles in één keer over racisme.
 • Nu doet u het weer!
 • Ja, dat klopt. Volgens mij begon het ook toen die discussie op gang kwam, als je van een discussie kunt spreken. Mensen wisten ineens niet meer wat racisme was, waren ze vergeten. Ja, toen bewoog mijn hoofd ook naar rechts en was het hoofdschudden begonnen. Zoals u nu ook zelf ziet.
 • Ja, het is een vreemd , nou ja, bijzonder gezicht. Het lijkt erop alsof u nee schudt, maar dat is het dus niet?
 • Nee. Ik was bij de dokter en die stelde vast dat de hoofdbewegingen van nee-knikkers langzamer zijn, gedecideerder. Ik schud, schudden gaat volgens mijn arts met snellere bewegingen gepaard dan knikken.
 • Bent u in behandeling?
 • Ik probeer het nieuws te mijden maar dat is bijna onmogelijk. Bovendien wil ik wel gewoon geïnformeerd blijven. Momenteel is dat met het binnenlands nieuws natuurlijk erg lastig. Ik hoop ook niet dat dit tot Oud & Nieuw zo doorgaat. Voor je het weet behoor je tot de SO’s, daar waarschuwde mijn arts nog voor. Daar heb ik absoluut geen zin in!
 • Met de SO’s bedoelt u de pas ontdekte Schouder Ophalers, ook een kersvers fenomeen?
 • Precies, de hele dag de schouders ophalen, dat  lijkt me écht niks. Dat schud ik liever mijn hele leven mijn hoofd.
 • Bedankt voor het gesprek.
 • Graag gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.