Excusez le mot

Blog Allard van Gent

“Wild hadden ze elkaars uniform uitgetrokken, nee, van elkaars lijf gescheurd, elkaar bijna opgevreten, zo’n trek hadden ze in elkaar”

De aanleiding voor een column kan een leuke ergernis zijn die de columnist een beetje opblaast en aanpast. Natuurlijk maakt de columnist in de regel niet bekend wat de aanleiding voor het schrijven van de column is, want dat interesseert de lezer geen ene, excusez le mot, reet. De lezer wil een column lezen, niet meer en niet minder. Hij of zij wil niet weten hoe de columnist op het idee komt, in welke ruimte hij of zij werkt of hoeveel tijd het schrijven in beslag neemt. Het zijn allemaal zaken waar de lezer geen boodschap aan heeft. Ik heb er geen moeite mee de bron bekend te maken. Mijn bewegingen worden toch al door allerlei geheime diensten op de wereld geregistreerd en vastgelegd. De aanleiding was een doodgewone, kleine…

View original post 1.654 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.