Amazon personeel in Seattle solidair met Duitse stakers

Vandaag heeft de Duitse vakbond Verdi.di de medewerkers van Amazon in Duitsland opnieuw opgeroepen tot een staking. Naast de in de Duitse media genoemde magazijnen in Leipzig en Bad Hersfeld, zal ook in het Beierse Graben worden gestaakt. De vakbond dreigde meermaals met stakingen maar Amazon reageerde niet. Daarom volgde vandaag wederom een oproep van de grote Duitse vakbond.

Seattle
Ook in Seatle, de stad waar het hoofdkantoor van Amazon is gevestigd, is men op de hoogte van de stakingen in Duitsland. Volgens Heiner Reimann van Verdi Hessen is er een Verdi-delegatie onderweg naar Seattle om voor het hoofdkantoor te demonstreren.
Daarnaast laat de Duitse vakbond weten dat Amerikaanse vakbonden solidariteitsacties voor het Amerikaanse hoofdkantoor zullen houden. In de Amerikaanse media in de staat Washington verschijnen al berichten en oproepen om de Duitse collega’s met acties te ondersteunen zoals in The Stand.

Bekijk de Duitstalige video over dit bericht.

Demonstratie en staking eerder dit jaar in Bad-Hersfeld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.