Jarig

Van Holidaycheck kreeg ik vandaag precies om 00:01 uur de eerste felicitaties. Daarna volgde Netlog, een club waar ik blijkbaar nog sta ingeschreven. Voor iemand die er nooit komt kreeg ik een enthousiast onthaal: Netlog wenst je een gelukkige verjaardag! Geniet met volle teugen van deze fantastische dag. Je krijgt van ons een week gratis Netlog Super cadeau!

Daarna kwam BOL: Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! We wensen je een fijne dag toe en een mooi en gezond nieuw levensjaar! En… wie jarig is krijgt natuurlijk een cadeau! Het cadeau was een kortingsbon van €2,50. En het hield niet op. Daar kwam Fonq.nl, wat een digitaal warenhuis blijkt te zijn en waar ik me dus ooit eens ingeschreven moet hebben: Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Dat mag gevierd worden! Daarom krijg je van fonq.nl een cadeaucode. Hiermee ontvang je direct €5,- korting op je bestelling!

En zo stroomt vandaag mijn mailbox vol met dit soort felicitaties. Eén en ander doet mij denken aan een column die ik ooit aan dit fenomeen wijdde. Vandaar deze herblog…

Blog Allard van Gent

congNegen jaar geleden schreef ik deze column die destijds één dag na mijn verjaardag het daglicht zag. Ieder jaar denk ik er weer aan terug, vooral als de eerste felicitaties van de webshops mijn mailbox binnenstromen.

Als je wint, heb je vrienden. Rijen dik, echte vrienden. Het zijn de woorden uit het lied “Als je wint”, gezongen door de legendarische Herman Brood en Henny Vrienten. Gelijk hebben ze. Zojuist heb ik ontdekt dat je bovendien rijen dik echte vrienden hebt als je jarig bent. Ook al heb je vóór je verjaardag helemaal geen vrienden, ben je een einzelgänger en wil je familie al jaren niets meer met je te maken hebben. Dat maakt allemaal niet uit. De kans is namelijk groot dat je in de maand dat je jarig bent een bericht krijgt van iemand van wie je het helemaal niet verwacht. Van de bouwmarkt!

Je hebt je daar ooit…

View original post 242 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.