1e Berlijnse Food Week

foodBerlijn kent vele thematische weken. De Fashion Week, de Web Week, de Music Week en de Health Week. In oktober 2014 gaat de allereerste Food Week van start.

Vorig jaar oktober stelde Alexander Van Hesen van Rockstar Media & Events en Herbert Schmitz van het bureau Schröder+Schömbs het concept van de Food Week voor. Het evenement moet o.a. een platform worden voor voeding en beleving, vitaliteit en genot. Daarnaast wil men internationale en lokale keukens bij elkaar brengen en producenten, foodies en media involveren. De initiatiefnemers gaan hierbij van de volgende vier basiselementen uit:

  1. Een tweedaagse foodmarket, geen beurs maar eerder een culinaire marktplaats waarbij circa 1.000 personen snacks kunnen uitproberen.
  2. Een stadmenu: horecagelegenheden in de hele stad serveren hetzelfde menu maar indivuueel geïnterpreteerd. Het thema-idee voor 2014 luidt:  ‘Groente is mijn vlees.’
  3. Een symposium rondom het thema Food, dat industrie en wetenschap bij elkaar brengt.
  4. De samenwerking met “third party’s” – foodevents, initiatieven e.d. – vanaf nu kunnen coöperatie-ideeën meteen aan de organisatoren worden voorgedragen.

Nieuwsbron: nomyblog

Meer informatie op www.berlinfoodweek.de

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.