Nieuwe Duitse wijnen ontdekken

Aanstaand weekend vindt in Frankfurt am Main voor de negende keer de wijnbeurs Wein am Main plaats. Een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met de Duitse wijnen.

Wijnbouwers
Twee dagen lang presenteren 63 Duitse wijnbouwers uit 10 Duitse wijnbouwgebieden hun producten. De wijnstreek Rheinhessen is met 26 wijnbouwers het sterkst vertegenwoordigd. Uitgebreide informatie over de Duitse wijnbouwgebieden staat op de website www.duitsewijn.nl.

Uit Frankrijk zijn drie wijngoederen (Bordeaux) vertegenwoordigd, vier komen er uit Italië, twee uit Portugal, één uit Moldavië en eveneens één uit Spanje en Zuid-Afrika.

Seminars
Net als in voorgaande jaren gaat de beurs vergezeld van enkele wijnseminars. Een van de sprekers is de Duitse wijnacademicus Romana Echensperger. Zij werkte 12 jaar als sommelier in Duitse toprestaurants. In 2005 mocht ze zich de beste sommelier van Berlijn noemen. Van 2007 – 2010 was ze chef-sommelier in het toprestaurant Vendôme bij Keulen.

Daarnaast zal wijnauteur Caro Maurer het woord voeren. Zij schrijft voor diverse magazines over eten en wijn en is verbonden aan het Institute of Masters of Wine. Bovendien presenteert ze wereldwijd wine-tastings en is jurylid bij internationale wijnwedstrijden zoals bijvoorbeeld in Chili, Argentinië, Georgië of bij de Decanter WWA in Londen. Caro Maurer is de enige vrouw in alle Duitstalige landen die de titel “Master of Wine” draagt.

Tot slot leidt Rolf Klein enkele seminars. Hij is wijnjournalist bij het tijdschrift ‘Alles über Wein’ en richtte in 1999 het tijdschrift ‘Weinwelt’ op. Sinds 2007 werkt hij als freelance journalist. Hij is auteur van meerdere wijnboeken.

Toegang
De beurs is voor iedereen toegankelijk. Vaak is de wijnbouwer ook zelf bij zijn stand aanwezig. De bezoekers kunnen zich bij alle aanwezige wijnbouwers laten adviseren, de wijn proeven en natuurlijk ook aanschaffen. Vanzelfsprekend zijn er in het weekend ook diverse hapjes verkrijgbaar die extra lekker smaken als je er een goed glas wijn bij drinkt.

Al met al een mooie gelegenheid om nieuwe wijnen te ontdekken.  De toegang bedraagt € 12,00 voor een dagkaart. Kaarten voor de seminars kosten tussen € 18,00 en € 25,00, inclusief toegang tot de beurs.

Meer informatie op de website van de wijnbeurs www.weinammain.de

One comment

  • Heb heleaas niet de mogelijkheid gehad om erbij te zijn, maar gelukkig heb ik aanwezige wijnen ook bij flesjewijn online kunnen vinden. Hopelijk kan ik er in 2015 wel bij zijn, is toch echt een schitterend event voor de duitse wijn liefhebber!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.