Een obligatie genaamd Goethe

Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

Schuldenaars kunnen binnenkort op het vaste land van Europa ook direct geld in de Chinese munteenheid Yuan lenen en wel met de eerste Yuan-lening. Dat staat vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). De benodigde waardepapieren zullen nog dit jaar in Frankfurt worden uitgegeven.

De Europse Yan-lening wordt naar de Duitse dichter en denker Johan Wolfgang Goethe benoemd en heet Goethe-Bond. De eerste lening heeft omgerekend een volume van ongeveer 50 miljoen euro. Duitse bedrijven, die in China een zaak willen opbouwen, zouden door de Yuan-lening eenvoudiger en voordeliger een kapitaal in Chinese valuta kunnen opbouwen.

Sinds eind maart staat al vast dat Frankfurt het centrum in Europa zal worden als het om betalingsverkeer met China binnen de monetaire unie gaat. Dat is een afspraak tussen de Chinese Centrale Bank en de Duitse Bank. Buiten de eurozone heeft de Britse Centrale Bank met de Chinese Volksbank een soortgelijk contract afgesloten en kan daarmee als concurrent t.o.v. Frankfurt opereren.

Bron en meer informatie: FAZ – Erste Yuan-Anleihe in Frankfurt Ein Bond namens Goethe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.