Luxe steaks uit gepatenteerde oven

In Berlijn nam de afgelopen jaren het aantal vegetarische en veganistische restaurant gestaag toe.  Aan de andere kant voltrekt zich bij de grill-restaurants een trend; alleen het allerbeste telt. Kort geleden opende aan de Hausvogteiplatz in Berlin-Mitte het beefbar-restaurant haar eerste Duitse filiaal.

Beef-restaurant opende in 2010 in Monte Carlo voor de eerste keer haar deuren. Het premium steakhouse bood de zakenmensen in de beroemde stad een perfecte steak aan. Er volgden filialen in Moskou, Luxemburg, Mexico City en nu dus ook Berlijn.

Om de vleeskwaliteit te garanderen komt het vlees zonder omwegen direct van de leveranciers in Zuid-Amerika, Australië en Japan. Een tweede bijzonderheid is de bereiding van de steaks in een gepatenteerde oven, waarbij het vlees bij een temperatuur van 800°C wordt aangebraden. Deze extreem hoge temperatuur zorgt ervoor, dat de Maillardreactie zich binnen enkele seconden voltrekt: er ontstaat een typische, kostelijke korst, die verhindert dat de vleessappen het vlees verlaten. Op die manier blijven de steaks mals en sappig.

Het design-concept van de Beefbar-restaurants is afkomstig van Emil Humbert en Christophe Poyet. De stijl onderscheidt zich door duidelijke lijnen, terughoudende kleuren en een zelfbewuste elegantie. In Berlijn is gebruik gemaakt van donker leer, zwart hout en wit marmer, gecombineerd met een bar van glanzend messing.

www.beefbar.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.