Culinaire topjury bekroont Tim Raue

Het ontvangst in London (Foto © The World’s 50 Best Restaurants 2014 sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna and onEdition Photography, the official photographers for 2014

Het ontvangst in London (Foto © The World’s 50 Best Restaurants 2014 sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna and onEdition Photography, the official photographers for 2014)

Het restaurant Tim Raue van de gelijknamige Berlijnse topkok behoort tot de 100 beste restaurants van de wereld. Tim Raue belandde op plaats 78 van de jaarlijkse lijst met toprestaurants in het Britse magazine ‘Restaurant Magazine’. Hoewel het tijdschrift 100 restaurants selecteert, staat dit evenement bekend onder de naam “The World’s 50 Best Restaurants”.

Aan de hand van de meningen van meer dan 900 culinaire journalisten, topkoks en gastronomen  stelt Restaurant Magazine ieder de jaar de begeerde top-100 samen. Afgelopen maandag bleek dat nog vier andere Duitse restaurants zich hadden geplaatst. Vendôme van Joachim Wissler in Bergisch Gladbach eindigde op de 12e plaats. Wissler is overigens de topkok met wie Hendrik Otto (Lorenz Adlon Esszimmer in Berlijn) graag een keer samen wil koken.  Dat zei hij vorig jaar in een interview.

Op plaats 28 eindigde restaurant Aqua uit Wolfsburg (topkok Sven Elverfeld ) en de Schwarzwaldstube in Baiersbronn (topkok Harald Wohlfahrt) nam plaats 83 in beslag. Tim Raue nam zijn onderscheiding tijdens een galafeest in Londen in ontvangst. Naast Tim Raue is de topkok met 2 Michelinsterren bovendien manager van Stra Bua in het Berlijnse Adlon hotel en La Soupe Populaire aan de Prenzlauer Allee.

Het Deense restaurant Noma belandde dit jaar voor de derde keer op rij op de eerste plaats. Restaurant Magazine, dat in 2002 met het samenstellen van de inmiddels wereldberoemde lijst met toprestaurants over de hele wereld van start ging, organiseert het jaarlijkse galafeest in Londen in samenwerking met William Reed Media, San Pellegrino en Acqua Panna.

Bekijk de top-100

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.