Tweede lange, culinaire nacht in Berlijn

Op 24 mei vindt in Berlijn voor de 2e keer de lange culinaire nacht (Lange Nacht der Kulinarik) plaats. Tussen 18:00 en 24:00 uur is het smullen geblazen in Berlijn Kreuzberg, Friedrichshain, Prenzlauer Berg en Schöneberg. Het idee hierachter is dat uitgekozen culinaire zaken, cafés, restaurants en snackbars zichzelf en hun kostelijkheden voorstellen.

Per stadsdeel nemen 6-10 culinaire partners deel. Als bezoeker beslis je zelf waar je heen gaat en hoe lang je ergens blijft. De organisatie geeft informatie over de deelnemende bedrijven en stelt ook een plattegrond te beschikking.

Deze nacht, die qua concept vrijwel gelijk is aan de lange museumnacht in Berlijn, is een idee van eat-the-world, een organisatie die  vrijwel dagelijks culinaire rondleidingen in diverse Berlijnse wijken verzorgt. Het is sowieso een aanrader een keer aan zo’n rondleiding deel te nemen.

Voor de speciale culinaire nacht is al bekend dat een Latijns-Amerikaanse bistro deelneemt, een Italiaanse ijssalon, een kookschool en een typische, fijne Duitse bakkerij. De organisatie schrijft op haar website dat de bezoekers ook kunnen rekenen op een marsepein workshop, een wijnproeverij en een schnitzel DJ-party. Daarnaast zal er een lezing worden aangeboden en is er een Oekraïense kunstexpositie gepland.

De toegang is gratis. De komende dagen wordt de website www.lange-nacht-der-kulinarik.de gevuld met actuele informatie over deze bijzondere, lange culinaire nacht in Berlijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.