Fotoverbod tijdens WK-voetbal in de kroeg

voetbalPOTSDAM – “Niemand wilde zijn camera wegleggen”. Dat vertelt Horst Maier, de verbouwereerde eigenaar van bar Eckstein in de Brandenburge hoofdstad Potsdam.

“Vorig jaar was het hier tijdens de voetbalwedstrijden altijd een enorm feest. Natuurlijk zag je wel dat sommige bezoekers foto’s van het gebeuren maakten. Andere mensen filmden het met hun telefoon. Maar wat ik vrijdag heb meegemaakt, dat slaat alles.”

Wat gebeurde er? Vijf minuten voor het begin van Duitsland – Frankrijk staat de eerste gast op, loopt naar een hoek van het café en neemt een foto. Een andere gast neemt een foto van de jongen in de hoek. Er wordt gelachen en opeens trekt iedereen zijn camera uit zijn jas of tas. Iedereen wil vastleggen wat er tijdens de wedstrijd gebeurt.

“Ondertussen was de wedstrijd allang begonnen”, legt Horst uit. “Hummels scoort 1-0 voor Duitsland en iedereen filmt elkaar, niemand juicht. En daar baalt iedereen enorm van, want iedereen wil juichende supporters op de film of op de foto hebben. Nu heeft iedereen een foto of film van mensen die verwachtingsvol filmen of fotograferen.”

Horst heeft maatregelen genomen voor de wedstrijd tegen Brazilië. “Een cameraverbod. Ja, dat is drastisch maar ik wil dat fotofestijn niet nog een keer meemaken. Ik heb een megascherm gehuurd, zodat de mensen hier lekker voetbal kunnen kijken. Ik word knettergek van al die fotograferende en filmde gasten. Daarom geldt hier tijdens alle voetbalwedstrijden een cameraverbod. Wie voetbal wil kijken en er lekker iets bij wil drinken, die is van harte welkom. Maar ‘bitte’ geen foto’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.