Der Feinschmecker kiest Berlijnse kok van het jaar

fsAfgelopen donderdag presenteerde het Duitse culinaire magazine “Der Feinschmecker” haar jaarlijkse uitgave met de 800 beste restaurants in Duitsland. Dit jaar eindigde restaurant Haerlin in hotel Fairmont Vier Jahreszeiten in Hamburg op de eerste plaats.

“In bijna geen enkel ander gourmetrestaurant hebben zich de keuken, het team en de ambiance zo constant op het hoogste niveau verder ontwikkeld en werd er in alle gebieden – niet alleen financieel – geïnvesteerd”, luidt de toelichting van het tijdschrift.

Restaurant Haerlin heeft 2 Michelinsterren en 18 Gault Millau punten. Sinds 2002 geeft chef-kok Christoph Rüffer de leiding  in de keuken. Hoteldirecteur Ingo Peters liet vorig jaar in het Hamburger Abendblatt weten dat hij met het restaurant hogerop wil: “Ons doel is een derde Michelinster te behalen en daarmee de eerste “Gourmet-Olymp’ in Hamburg te worden.”

De titel ‘kok van het jaar’ reikte het magazine dit jaar uit aan Michael Kempf van tweesterrenrestaurant Facil in Berlijn . Voor de eerste keer koos het tijdschrift dit jaar de verrassing van het jaar (Yu Sushi Club in Bonn), de geheime tip voor foodies (Maibeck in Keulen) en het spannendste nieuwe etablissement (Johanns in Waldkirchen).

Christian Mook uit Frankfurt viel de titel ‘trendsetter’ ten deel. Hij is manager van The Ivory Club, Zenzakan en Mon Amie Maxi. Stefanie Hehn van restaurant Überfahrt in Rottach-Egern werd uitgeroepen tot sommelière van het jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.