Belgische weken in Berlijn

Van 8 t/m 22 september organiseert de Belgische ambassade in Berlijn de Belgische weken. Op vier bijzondere locaties kunnen bezoekers kennismaken met vooral de culinaire hoogtepunten waar België wereldwijd om bekend staat. Hieronder een kort overzicht van het programma, gevolgd met een link naar de originele programmafolder.

KaDeWe (Wikpedia)

KaDeWe (Wikpedia)

KaDeWe
Het gerenommeerde warenhuis KaDeWe biedt van 8 t/m 20 september op haar delicatessenafdeling Belgische specialiteiten aan. Bezoekers kunnen niet alleen proeven van de bekende Belgische bieren en chocolade maar ook van nieuwe Belgische producten zoals speculaas, sauzen, spiritualiën en nog veel meer .
www.kadewe.de

Berlin Capital Club

Berlin Capital Club

Berlin Capital Club
De  Berlin Capital Club aan de Gendarmemarkt is de eerste particuliere businessclub van Berlijn en ontmoetingspunt voor toonaangevende persoonlijkheden uit het bedrijfsleven, cultuur en politiek.

Van 9 t/m 12 september biedt de Berlin Capital Club Belgische delicatessen aan, bereid door chef-kok Michael Tuschen in samenwerking met Jean-Baptiste en Christophe Thomaes (Le restaurant du Château du Mylord – twee Michelinsterren).

Gasten kunnen bij een exquise 5-gangen galadiner kennismaken met de bijbehorende Belgische bierspecialiteiten. De prijs voor dit menu, inclusief passende bieren en water, bedraagt € 89,00 per persoon.
www.berlincapitalclub.de

gartenKönigliche Gartenakademie
België biedt meer dan alleen culinaire highlights. De Berlijnse “tuinacademie” in Berlin-Dahlem toont van 5 t/m 20 september een galerie met Belgische decoratie- en designerobjecten. De bloemisterij ‘mohn und mehr’ brengt de vele verschillende Belgische leveranciers van planten, meubels en andere producten op het gebied van tuinen voor het voetlicht.

Bovendien houdt Isabelle Van Groeningen, de Vlaamse docente op deze academie, op 9 en 19 september een lezing over tradities en trends van de Belgische tuinkunst. In het café van de Gartenakademie worden tijdens de Belgische weken ook Belgische specialiteiten aangeboden waaronder verschillende bieren en typische Belgische gerechten zoals de wafels, mosselen met friet en nog veel meer.
www.koenigliche-gartenakademie.de

Les Solistes
Van 8 tot 20 september 2014 kunnen gasten van het restaurant Les Solistes in het Waldorf Astoria hotel genieten van een Belgisch 3- of 5-gangenmenu. De Belgische chef-kok Roel Lintermans serveert modern geïnterpreteerde, traditionele producten uit zijn moederland zoals Belgische chocolade, speculaas, mosselen en Belgisch bier, dat tot de veelsoortigste bieren ter wereld behoort.

Eén van de highlights is het dessert van koffie-ijs en Belgisch trappistenbier. Het menu wordt naar wens in 3 of 5 gangen geserveerd. In de prijs van € 95 respectievelijk € 135 per persoon is een passende bierbegeleiding inbegrepen. Dit restaurant opende in januari i2013 haar deuren. De Belgische chef-kok haalde reeds in het openingsjaar de eerste Michelinster binnen.

Les Solistes is dagelijks van maandag t/m zaterdag van 19:00 tot 22:30 geopend. Reserveringen onder berlin.lessolistes@waldorfastoria.com of telefonisch onder +49 (0)30 8140000.
www.lessolistes.de

Download de folder met alle (Duitstalige) informatie (PDF.2,86MB)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.