Buitengewone burgers

BurgerBerlinRestaurant THE POST, onderdeel van het Wyndham Grand Berlin hotel (****) aan de Potsdamer Platz, heeft een reputatie opgebouwd als het om bijzondere hamburgers gaat. Zojuist is hier onder de naam The Naked Gun een nieuwe burger gelanceerd.

Chef-kok Sebastian Pergel leefde zijn creativiteit dit keer onder veganistische randvoorwaarden uit en bracht gegrilde tofoe, gegrilde groente, een reductie van teriyaki en sesam en uienkonfijt bij elkaar. Deze veganistische ‘Inside Out Burger’ kost € 9,00.

Op de lunchkaart staan in totaal vijf burgers. De Nederlandse bezoeker herkent waarschijnlijk meteen De Oranje, een burger met gegrilde kipfilet op cornflakes, oorlogsause, Gouda kaas, uien en een gerookt broodje. Oorlogsauce? Binnenkort eens uitproberen wat voor een saus dat is. Een kort verslag met foto’s volgt.

Een andere bijzondere burger is The Grand Burger met echte vlokjes bladzilver (!), ganzenlever, US-beef, zelfgemaakte Burger Bun Ranchdressing, uienkonfijt en een abrikozenchutney. Aan deze exclusieve burger hangt ook een exclusief prijskaartje, want hij gaat voor € 18,00 over de toonbank. De De Oranje burger is overigens tien euro voordeliger.

Lunchkaart met burgers (pdf-626kb)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.