Berlijnse meesterkok 2014 is een Vlaming

Roel Lintermans

Roel Lintermans

De Vlaamse meesterkok Roel Lintermans van restaurant Les Solistes by Pierre Gagnaire is uitgeroepen tot de Berlijnse meesterkok 2014 (‘Berliner Meisterkoch 2014’). De officiële uitreiking vindt plaats op 8 november tijdens een gala-avond in het Berlijnse hotel Intercontinental.

Sinds 1997 kiest Berlin Partner für Wirtschaft und Technologie de beste koks uit de Duitse hoofdstad en de aangrenzende deelstaat Brandenburg. Dit jaar mocht Carsten Rettschlag van restaurant Juliette zich de Brandenburgse meesterkok 2014 noemen.

De prijs voor opklimmer 2014 ging dit jaar naar Marcus Zimmer van het restaurant Am Steinplatz in het Hotel am Steinplatz. De prijs voor beste gastheer 2014 ging dit jaar naar Peter Frühsammer van restaurant Frühsammers . Tot slot mag The Grand zich hét beste scene-restaurant 2014 noemen en werd de Berlijnse sterrenkok Tim Raue uitgeroepen tot de gastronomische innovator van 2014.

Lees meer over Roel Lintermans in Het Nieuwsblad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.