Berlijnse jazz, Spaanse roots

Unieke cd. Te koop bij Dussmann das Kulturkaufhaus in Berlijn of online bij de muzikante zelf!

Blog Allard van Gent

cdBERLIJN – Een veelbelovende jazzmuzikante, zo luidde de titel van een reportage over Lucía Martínez (Vigo, 1982) in het Spaanse dagblad El País uit 2008. De auteur had een vooruitziende blik, want onlangs verscheen het prachtige album De Viento Y De Sal van het Lucía Martínez Cuarteto. Het is het vervolg op hun debuut-cd Soños and Delirios, waar de Portugese zangeres Maria João en Spaanse saxofonist Perico Sambeat aan meewerkten en dat in 2009 als beste jazzalbum bij de Independent Music Awards werd genomineerd.

Lucía Martínez is percussioniste, slagwerkster en componiste. In 2007 vertrok ze naar Berlijn om aan het gerenommeerde Jazz Institut te studeren. Zij was één van de twee studenten die voor het toelatingsexamen slaagde. Twee jaar later, met een cum laude master op zak, richtte ze samen met haar voormalige professor slagwerk John Hollenbeck de band AzulCielo op. Haar composities zijn een mix van jazz…

View original post 627 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.