Nele in Berlijn

Humoristische televisiefilm, vanavond om 20:15 uur op ZDF

Nele in Berlin Nele (Cornelia Gröschel) heeft in Berlijn haar geluk gevonden: ze houdt van haar vriend Grzegorz (Vladimir Burlakov) en het restaureren van oude meubels in de gezamenlijke werkplaats. Foto: ZDF - Pola Sieverding

Nele in Berlin Nele (Cornelia Gröschel) heeft in Berlijn haar geluk gevonden: ze houdt van haar vriend Grzegorz (Vladimir Burlakov) en het restaureren van oude meubels in de gezamenlijke werkplaats. Foto: ZDF – Pola Sieverding

In Berlijn, zo is de gewaagde these van deze film, zijn dingen mogelijk die elders ondenkbaar zijn.

Nele studeert in Berlijn en is van plan iets heel anders te doen dan haar studie verlangt en moet dit nu voorzichtig aan haar ouders uitleggen, die opeens bij haar voor de deur staan. Cornelia Gröschel speelt de rol van Nele, de ouders worden gespeeld door Katharina Müller-Elmau en August Zirner. De andere rollen worden ingevuld door Dominique Horwitz, Uwe Ochsenknecht, Vladimir Burlakov en Annekathrin Bürger. Katinka Feistl, zij schreef met Andrea Solter het scenario, voerde de regie.

Nele in Berlin. Niet alleen kunstverzamelaar Gastein (midden: Uwe Ochsenknecht), maar ook de gestudeerde taxichauffeur Agmal (rechts: Neil Malik Abdullah) is gefascineerd van de vastberadenheid waarmee Franziska Schiller (Katharina Müller-Elmau) haar late levensdroom invulling geeft. Foto: ZDF - Pola Sieverding.

Nele in Berlin. Niet alleen kunstverzamelaar Gastein (midden: Uwe Ochsenknecht), maar ook de gestudeerde taxichauffeur Agmal (rechts: Neil Malik Abdullah) is gefascineerd van de vastberadenheid waarmee Franziska Schiller (Katharina Müller-Elmau) haar late levensdroom invulling geeft. Foto: ZDF – Pola Sieverding.

Het opgeruimde leventje van het echtpaar Schiller uit Bad Homburg wordt ontregeld. Dochter Nele wil namelijk liever meubels restaureren in plaats van de familie-apotheek overnemen. Dom genoeg verzuimt ze haar ouders hierover in te lichten. Als die dan opeens in Berlijn opduiken, heeft Nele een probleem. Voor haar vader probeert ze de vlijtige student uit te hangen die in examenstress verkeert, terwijl haar moeder helemaal haar eigen gang gaat, waar haar man niets van weet: ze heeft gesolliciteerd naar een baan als curatrice.

Terwijl Nele vliegensvlug een antiek bureau restaureert en haar ouders het een en ander moet uitleggen, ontmoet moeder Franziska de kunstverzamelaar Gastein (Uwe Ochsenknrecht) en vader Hans-Peter een vriend uit de zijn jeugdtijd (Dominique Horwitz) – allemaal ontmoetingen met verstrekkende gevolgen.

Bekijk de complete film nu online:

Nele in Berlin
1 maart, 20:15 uur op ZDF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.