Ontroerende minuut stilte voor gesneuvelde vluchtelingen in live talkshow

shutterstock_83504839De populaire Duitse presentator Günther Jauch werd gisteravond in zijn gelijknamige talkshow plotseling verrast door een gast die hij tegen het einde van de uitzending nog aan het publiek voorstelde.

Harald Höpppner uit de deelstaat Brandenburg had een schip gekocht en vaart gewoon richting de Middellandse Zee om mensen te redden. Jauch wilde weten wat dit grappige idee met de val van de muur te maken had en of een vissersboot überhaupt wel geschikt was voor open zee. Harald Höppner kapte de vraag meteen af: ”Dat is hier nu niet de vraag waar het om gaat.”

Hij wilde gewoon ‘de mensen redden en laten zien wat je kunt doen. Daar wordt niet gediscussieerd’ zei hij vanaf het podium. Daarvoor zat hij nog op in de eerste rij van het publiek, stond op en vroeg om een minuut stilte ter nagedachtenis voor de slachtoffers van de recente catastrofe met de vluchtelingenboot. Daarbij zouden alle gasten en ook het publiek moeten opstaan, nu. Jauch reageerde timide: “Uh…Nee!” De gast bleef het proberen: “Duitsland moet een minuut tijd hebben om deze mensen te gedenken. Nu. Alstublieft.”

En toen stond iedereen op, werkelijk iedereen, en iedereen zweeg. Gedurende de dure uitzendminuut was hij opeens grijpbaar, de morele plicht, aldus het verslag vandaag op Spiegel Online.

Minuut 54:00, iedereen staat op voor een minuut stilte:
Klik hier om de uitzending te bekijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.