Fleurop-Interflora wereldkampioenschap in Berlijn

flora

Reclame voor het wereldkampioenschap op station Yorkstrasse in Berlijn

Vanaf donderdag 11 juni vertegenwoordigt Martin Groen (1966) Nederland bij de Fleurop-Interflora World Cup in de Arena Berlin (stadsdeel Alt-Treptow), direct tegenover de voormalige industriehaven Osthafen aan de Spree.

Martin Groen is eigenaar van GROEN Bloemsierkunst in Workum, een zaak die zich al 43 jaar een Fleurop-zaak mag noemen. Samen met zijn vrouw Trijnie Groen en een team enthousiaste medewerkers runt hij deze bloemenwinkel. Martin is zelf weinig in Workum aanwezig, omdat hij wereldwijd diverse bloemenshows organiseert en zich met workshops en trainingen bezighoudt. Hij is een gekwalificeerd jurylid van de internationale floristenorganisatie Florint.

Martin Groen nam in het verleden deel aan tal van wedstrijden. De laatste wedstrijd vond plaats in Veenendaal, waarbij hij tot de Nederlandse afgevaardigde voor het wereldkampioenschap in Berlijn werd gekozen. Samen met zijn team, (Jaap Wisse, Hans Zijlstra, Franka Roenhorst, Roxanne van Schellen, Linda Eising en Jaap Ensink) zal hij alles op alles zetten om de wereldtitel in de wacht te slepen.

Meesterwerken
Iedere deelnemer zal in de vorm van een wedstrijd meerdere floristische meesterwerken vervaardigen. Tijdens het wereldkampioenschap van de floristen ontstaan levensgrote, adembenemende floristische creaties, die de Berlijnse ‘Arena Berlin’ in een bloemenzee met talloze kleuren, vormen en geuren zal veranderen.

Vrijheid
Het motto van het wereldkampioenschap, dat na 33 jaar weer in Duitsland wordt gehouden, is ‘vrijheid’. Alle creaties moeten met dit begrip geassocieerd kunnen worden. Gezien de geschiedenis van de stad neemt Berlijn een bijzondere positie in. Berlijn liet zien dat het streven naar vrijheid muren kan doorbreken en grenzen overwinnen. “Deze immense kracht moet de deelnemer van het wereldkampioenschap inspireren en zijn of haar artistieke potentiaal voor de wereldtitel aanvuren”, aldus de organisatie van dit evenement.

Wedstrijd
De officiële opening is donderdag om 10:00 uur. Een uur later is het tijd voor een verrassingwerk (tijdlimiet anderhalf uur), om 16:00 gevolgd door de eerste opgave voor het kampioenschap met de titel 100 procent persoonlijk (tijdslimiet 2 uur).

Op vrijdag begint de dag om 10:00 uur met de tweede officiële opdracht 100 procent handgemaakt (tijdslimiet 1 uur), gevolgd door de derde opdracht 100% gerecycled (tijdslimiet 2 uur). Om 19:30 uur worden de 10 deelnemers voor de halve finale bekendgemaakt. Een half uur later kunnen de deelnemers en toeschouwers getuige zijn van een floristische demonstratie met de huidige wereldkampioen Stein Are Hansen uit Noorwegen en de topflorist Elly Lin uit Taiwan. Deze tweede dag eindigt om 21:30 uur.

Op zaterdag begint om 11:00 uur de halve finale“verrassingswerk (tijdslimiet 1 uur). Om 19:00 uur zal tijdens een galadiner de winnaar bekend worden gemaakt.

Toegangskaarten
Alle dagen zijn alle activiteiten toegankelijk voor publiek. Het aantal toegangskaarten is beperkt. Een dagkaart kost 5 euro, een driedaagse kaart 10 euro.. Meer informatie over de toegangskaarten via deze link.

Meer informatie over het evenement: www.worldcup-berlin2015.com

Lees ook Blumen in Berlin over drie Nederlandse tuincentra in de Duitse metropool.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.