Luchthaven Berlin-Tempelhof als noodopvang vluchtelingen

tempelDe Berlijnse senaat onderzoekt momenteel of de voormalige luchthaven Berlin-Tempelhof geschikt is om vluchtelingen op te vangen. Volgens het Berlijnse dagblad Berliner Morgenpost is die locatie al langer onderwerp van gesprek bij de regering van de stad Berlijn. Een bezichtiging heeft reeds plaatsgevonden.

Het is de bedoeling dat het gebouw als eerste opvangcentrum voor vluchtelingen in Berlijn zal worden ingezet. Voor gezinnen met kinderen zouden de voormalige gastverblijven geschikt zijn, die de Amerikanen na de Tweede Wereldoorlog hier neerzetten. Ze bevinden zich in een goede toestand en bieden alles wat nodig is om te wonen.

Berlijn is dringend op zoek naar opvangplekken. De regering van de stad (senaat) gaat uit van 47.000 vluchtingen in dit jaar. Voorheen was nog sprake van 35.000. Een deel van de groep vluchtelingen kan binnenkort zijn intrek nemen in de voormalige centrale van de ‘Berliner Sparkasse’ aan de Bundesallee 171 in Wilmersdorf. Dat bankgebouw biedt noodopvang voor 500 mensen, aldus de Berliner Morgenpost.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.