Grote live uitzending over Duitsland en de vluchtelingen

Presentator Johannes B. Kerner. Copyright: ZDF/Marcus Höhn

Presentator Johannes B. Kerner. Copyright: ZDF/Marcus Höhn

Vanavond om 20:15 uur zendt de Duitse omroep ZDF de grote live uitzending Menschen auf der Flucht – Deutschland hilft! (Mensen op de vlucht – Duitsland helpt!) uit. Met reportages, gesprekken en live fragmenten worden de diverse hulpacties in Duitsland voorgesteld die ertoe bijdragen de nood van de vluchtelingen te verzachten. De in Duitsland populaire presentator Johannes B. Kerner begroet vanuit de studio in Berlijn talrijke gasten. Tijdens de uitzending zal live worden overgeschakeld naar Bondspresident Joachim Gauck, die een welkomstwoord zal uitspreken.

“Hier komen mensen aan het woord die zich echt engageren, die hun eerlijke verhaal vertellen, die geloofwaardig engagement tonen en die ook kunnen laten zien hoe iedereen zelf hulp  kan bieden, hoe iedereen zich op zijn eigen manier in zijn regio, in zijn stad en in zijn vereniging of gemeenschap kan inzetten”, zegt Johannes B. Kerner.

In de studio vertellen vluchtelingen in een gesprek met de presentator hun verhaal. Vrijwilligers en professionele hulpverleners, prominente persoonlijkheden en kunstenaars laten weten hoe en waar ze mensen ondersteunen die naar Duitsland zijn gevlucht.

In de uitzending wordt onder andere de actrice Anna Loos verwacht. Zij reisde voor de ZDF naar Boedapest. Ook de acteur Armin Rohde zal in de uitzending aanwezig zijn. De voorzitter van de Duitse voetbalbond (DFB) Wolfgang Niersbach en voetbaltrainer Felix Magath zijn te gast met de voetballers van Welcome United. Acteur Til Schweiger zal in een gesprek via satelliet over zijn betrokkenheid vertellen. Rea Garvey, Yvonne Catterfeld en Heinz Rudolf Kunze brengen speciaal voor deze uitzending bijzondere muziekstukken ten gehore.

Donderdag 10 september 2015, 20:15 uur
Menschen auf der Flucht – Deutschland hilfft!
TRAILER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.