EK-uitschakeling oranje hoofdrol bij reclamecampagne Duitse voetbalshirts

Het Duitse warenhuis Karstadt lanceert de nieuwe voetbalshirts voor het Duitse nationale voetbalelftal voor de EK 2016. Daarbij wordt op een ludieke manier gebruik gemaakt van de uitschakeling van het Nederlands voetbalelftal. De eerste 74 Nederlanders die in één van de filialen van Karstadt dit nieuwe shirt aanschaffen, betalen de speciale prijs van € 20,16. De normale prijs bedraagt € 84,95. De actie loopt van 13 tot 20 november.

In Duitsland is de leus ‘Ohne Holland, fahr’n wir zur …(naam van het toernooi) al een begrip onder de voetbalfans. Karstadt Sports verwijst met de eerste 74 Nederlanders natuurlijk naar de bittere nederlaag tegen Duitsland bij de WK-finale in 1974. In 2013 gebruikte Karstadt Sports de Nederlanders ook al bij een reclamecampagne met de slogan ‘Horrostreifen für Holländer‘ (horrorstrepen voor Nederlanders). Daarmee doelde het bedrijf op de rood-zwart gestreepte shirts die de spelers van het Duitse nationale elftal droegen in de halve finale tegen Brazilië. De Duitse ploeg hakte de Brazilianen destijds met  7-1 de pan in.

Volker Baier, marketingmanager bij Karstadt Sports, noemt de nieuwe shirtpresentatie in Berlijn een voortzetting van de Karstadt-serie. “Met deze humoristische actie willen we een sportief signaal afgeven en hopen dat onze Nederlandse rivalen ons op weg naar het behalen van de titel aanmoedigen,” aldus Volker Baier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.