Handige plattegrond U- en S-Bahn verbindingen tussen kerstmarkten

Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

Hoe kom ik met het de U-Bahn of S-Bahn vanaf de kerstmarkt bij de Gedächtniskirche bij de kerstmarkt op de Potsdamer Platz? Eén blik op kerstmarktplattegrond is voldoende om te zien dat je dan met de U2 moet reizen.

Het is handig om de kerstmarktplattegrond én de normale plattegrond van de S- en U-Bahn bij de hand te hebben als je in Berlijn meerdere kerstmarkten wil bezoeken. De kerstmarktplattegrond kun je downloaden en/of bekijken via deze link van de Berliner Zeitung. De normale plattegrond van de S- en U-Bahnen kun je ook al bekijken of downloaden en wel via deze link.

Daarnaast is het handig om een dagkaart te kopen voor de zones A/B/C. Die kaart (dayticket) kost €7,40 en kun je online kopen bij het stedelijk vervoersbedrijf BVG. Je moet je wel eerst registreren op de website. Betalen kan met online banking als je een Duitse bankrekening hebt of met een creditcard. De link naar de website van het vervoersbedrijf vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.